Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruosteoporoz

Soru:"Osteoporoz"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Osteoporoz"

ben 44 yaşındayım hocam iki ay önce t skoru 2,89 L-4de osteopeni çıktı 8yıldır yürüyüş ve haftada 2gün yürüdüğüm halde nasıl oldu anlamadım doktorlar d vitamini ve kalsiyum yanındada osalen haftalık olarak verdiler ama ben yinede endişeleniyorumbilgilendirirseniz sevinirim,teşekkürler
ProfDr Vural KAVUNCU

02 01:00:27

Bahsettiğiniz kemik dansitometri raporu sadece sizde beklenenden düşük bir kemik kalsiyum içeriğiniz olduğnu gösterir Hele menopoza girmemiş iseniz bu sonuç osteoporoz olduğunuz anlamına bile gelmez Eğer menopozda iseniz ancak ek risk faktörleriniz yok ise(anne-babada osteoporoza bağlı kırık, sizde önceden geçirdiğiniz kırık, iltihaplı romatizma hastalığı, kortizon kullanımı gibi) sadece bu değere bakarak tedavi verilmesi doğru değildir çünkü yaşınız çok genç, kırık riskiniz çok düşükBu ilaç kemiklere yerleşiyor ve 10 sene kalıyor Ancak D vitamini ve kalisyum almalısınız Düzenli beslenme ve spor yapmaya devam edin Kemik dansitometri sonucuna fazla takılmayın Ayrıntılı görüşmek isterseniz iş telefonumdan arayabilirsiniz Prof Dr Vural Kavuncuwwwvuralkavuncucom

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com