Soru:"Bilüribin Yüksekliği" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Bilüribin Yüksekliği"merhaba yaşım 23 erkek hastayım sorun karaciğerimde öylesine bir kan tahlili yaptırdım tahlil sonucunda alt:75 Tbil:1,79 Ibil:1,6 çıktı hiçbir şikayetim yoktu doktora danıştım istersen bir usg yaptır dedi 2 ayrı doktora usg yaptırdım ilki grade 1 ikincisi grade 2 düzeyinde yağlanma tespit edildi heaptit markarlarıma baktırdım temiz çıktı bu olay üzerine aşılandım doktorum ursafalk adlı ilacı başladı ilacı bir ay kullandıktan sora alt:55 Tbil:1,6 Ibil:14 düştü fakat bu zamana kadar olmayan bir şey ortaya çıktı bende günün belirli bölümlerinde karnımın genellikle sağ tarafında bir ağrı oluştu genelllikle sürekli olmayan gelip geçen ama oldukça sancılı bir ağrı kendim biraz pinpirikli olduğumdan doktorum 3 ay tahlil yaptırma demesine rağmen tekrar yaptırdım yeni değerlerim alt:36 olmuş ama Tbil ve Ibil değişmemişti bugün bir doktor ile daha görüştüm kafamı karıştırdı kanla ilgili bir hastalık olabileceğini söledi hgb:14,6 plt: 164 geldi şimdi gerçekten korkmaya başladım bu bilirübin değerlerimin yüksekliği ne? hayatım boyunca içki kullanmadım steresli bir ortamda (acil serviste) çalışıyorum herkes bie şey söylüyor ne yapmalıyım cevaplarsanız sevinirim tşkler DoçDr Yusuf AKCAN 2209 18:06:41 çok hafif indirekt blb yüksekliği sizi endileşendirmesin, ALT normalleşmesi daha önemli ve güzel gilbert hastalığı kastedildi ise blb yüksekliği için bu hastalık tedaviye bile gerek olmayan bir sendromdur karaciğerde bir enzim eksik çalışmasındandır açlıkta ve infeksiyon durumlarında hafif indirekt blb yüksekliğine sebep olur o kadar bir süre sonra tekrar düzelirlerkaraciğer hastalığında erken dönemlerde blb ler iyi bir gösterge değildlerdir ALT ve AST, alb, PTZ çok daha iyi göstergelerdir bu testlerine baktır tahminim bunlar normaldirsağlıcaklaokuma önerilerinize tıklayınız Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|