Soru:"Freiderich Ataksisi" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Freiderich Ataksisi"18 yaşında ve cinsiyetim erkektir 8 yaşında genetik bir hastalık olan freiderich ataksisi tanısı konuldu giderek yürüme yeteneğimi kaybettim iki yıldır bağımsız olarak yürüyemiyorumanadolu lisesi fen bilimler bölümünü geçen yıl tamamladım ve öss ye hazırlanıyorumegzersizleri annem evde yapmaya çalışıyor ve birde egzersiz bisikletim varkısmen faydası var ama ben: daha iyi yürümek iyi yürümek istiyorumdoktorum kaplıcalarıda önermişti gidemedim öğrenim sebebiyle sizi televizyonda izledim benim hastalığım derin sinirlerin duymaması olduğunu biliyorum ve bunun için ne yapmalıyım özel aletleriniz varmış size gelsem orada ne kadar kalabilirim ve benim orada kalabileceğim yer sorunundan biraz çekiniyorum yüzde 90nörolojik ,yüzde 68 fiziksel oran verildi ondokuz mayıs üniversitesindeokumak tek yaşam şeklim okuyup eczacı yada tıp fakültesini kazanmayı hedefledimbiraz daha dengeli yürümek için benim ne yapmam gerekiyor bana bu konuda yardımcı olurmusunuz? ProfDr Vural KAVUNCU 2202 19:55:24 Sevgili kardeşim, Hastalığınız ile ilgili bilgi sahibisiniz Temelde nörolojik bir rahatsızlık ve istenmeyen hareketlerle birlikte hareket kontrolünde güçsülüzk gelişiyor Ne yazıkki kesin bir tedavisi henüz olası değil Ancak denge egzersizleri ve bazı yardımcı araç ve gereçlerle yaşamınız kolaylaşabilir Aslında günlük bir egzerzis programına da mecbursunuz Yardımla birlikte su içi egzersizler elbette bir miktar daha yarar sağlar Bence öncelikle bulunduğunuz yerde fizyoterapi ve rehabilitasyon desteği almanız gerekir Afyonda bahsettiğimiz tedavi merkezleri ayakta tedavi merkezi, dolayısıyla ancak olanaklarınıza göre tatil zamanınızda planlama yapabilrsiniz Sizi ileride eczacı ya da doktor olarak gormek istiyorum Buna engel bir durum yok Başarı dileklerimle Prof Dr Vural Kavuncu Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|