Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorukaraciğer yağlanması ve nash de karaciğer biyopsisi gerekirmi

Soru:"Karaciğer Yağlanması Ve Nash De Karaciğer Biyopsisi Gerekirmi?"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Karaciğer Yağlanması Ve Nash De Karaciğer Biyopsisi Gerekirmi?"

Merhaba doktor bey, ben İlkan ÇİÇEK 32 yaşında 1,65 boyunda 70 kilo bir erkeğim, kilo problemim yokturTunceli Devlet Hastanesinde yapılan tetkiklerimde 2 kere alt seviyeme bakıldı önce alt 85 sonra alt 70, ggt 68 ,hepatitlerim negatif ,ultrason görüntümün raporunda ise parankim ekojenitesi grade 2 hepattosteatoz ile uyumlu olacak şekilde artmıştır denmekte diğer iç organlarım konusunda ise hep normal yazmaktadır Dahiliye uzmanı doktor bey beni Üniversite hastanesine biopsi için sevk etti bu gerçekten gerekir mi? sizin görüşünüzü de almam mümkün mü? sıkı bir diyet uygulamam yeterli olmaz mı? bana önerileriniz neler olur? Şimdiden çok teşekkür ederim Çalışmalarınız da başarılar dilerim Saygılarımla İlkan
DoçDr Yusuf AKCAN

2109 16:36:29

karaciğer enzim yüksekliği yapan sık nedenlerin hepsi test edilmeli bunlar hepsi negatif ise ve sizde sebep olarak sadece non *****ik steatohepatit (NASH, yağlı hepati) kalıyorsa, karaciğer biyopsisine gerek olmadan NASH tedavisi verilebiliraşağıda okuma önerilerinizi okursanız daha fazla bilgi sahibi olursunuz

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com