Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Soru:"39 Yaşindayim Ben Hipertansiyon Hastasiyim Büyük 22 Ye Kadar Çikiyor "

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"39 Yaşindayim Ben Hipertansiyon Hastasiyim Büyük 22 Ye Kadar Çikiyor "

İYİ ÇALIŞMALAR DİLEYEREK BAŞLAMAK İSTİYORUM İSMİM MELEK 39 YAŞINDAYIM BEN HİPERTANSİYON HASTASIYIM BÜYÜK 22 YE KADAR ÇIKIYOR BU NEDENLE SÜREKLİ TARKA FORT 240mgLIK İLAÇ KULLANIYORUM 3 AYDA BİR KAN TAHLİLİ YAPTIRIYORUM BU TAHLİL SONUÇLARINDA KARACİĞER ENZİMİ ORTAYA ÇIKTI SGOT (AST)149 SGPT(ALT)216 NORMAL DEGERLERİNDEN ÇOK YÜKSEK ÇIKTI BEN AİLE HEKİMİNE GİDİYORUM SAGLIK GÜVENCEM YOK AYNI ZAMANDA BUN 21 TRİĞLİSERİT 182 ÇIKTI NORMAL DEGERLERİ YAZMAMA GEREK YOK SANIRIM AMA DÖNEM İÇİNDE BİR KUTU ANTİBİYOTİK BİTİRMİŞTİM BEN BUNUN ETKİSDE OLABİLECEGİNİ ÖGRENDİM ARASIRA ***** ALIYORUM AYNI ZAMANDADA 90 KİLOYUM KİLO VEREMİYORUM STRESLİ BİR YAŞANTIM VAR BEN NE YAPMALIYIM CEVABINIZ İÇİN TŞKKR EDER TEKRAA İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM
DoçDr M Akif BUYUKBESE

1320:45:39

Oncelikle hobileriniz olsun Resim, muzik, uzun yuruyusler gibiDogru egzersiz yapin yani gunde 10 bin adim veya 45 dakika biraz ivedi olarakl yuruyusler yainHer gun ilik su ile banyo yapin*****den uzak durun Burakin onu Hem istah acar hem sekerden daha fazla kalori verir, zaten kilo probleminiz var Ayrica tansiyonunuzu arttiran etkisi de vardir KIRMIZI SRAPTAN DA UZAK DURUNSeker yukleme testi yaptirin Kimi direncli tansiyonlardan diyabet yani seker sorumlu olabiliyorSigara yaninizda bile icilmesin Siz zate kullanmayinKiloya bagli olarak da karacigerde yaglanma baslamis olabilir Yuruyus hem kendiniz iyi hissetmenizi saglayacak, hem tansiyonunuza ve belki kilolariniza iyi gelecektirEve artik tuz almayinSadece sivi yag kullanin yagin %75 i zeytinyagi diger kalani aycicek ve misir ozu olabilir Haftada ideali 3 kez balik yeyinKizartmalardan uzak durun Bol su icin ve her yemekte salata tuketin Beslenme uzamnini 3-6 ayda bir ziyaret edinYaglanma tespit edilmis olsa bilekaraciger icin hepatit B ve C testlerini yaptirinsaglikli gunler

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com