Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Soru:"Anti Hbs Pozitif Biri Delta Hepatitine Karşıda Korunur Durumdamıdır?"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Anti Hbs Pozitif Biri Delta Hepatitine Karşıda Korunur Durumdamıdır?"

Merhabalar Marmariste yaşıyorum 41 yaşındayımBayan arkadaşımın ( 34 yaşında)hepatit d hastası olduğu ortaya çıktıŞu an durumu iyi ve doktor kontrolünde ilaç alıyorŞu an yurdışında 10 güne kadar da Türkiyeye gelecek ve size kontrole getirmeyi düşünüyorum

Eşimde Hepatit d çıkınca bende kontrolden geçtimDeğerlerim şöyle:
AST(SGOT): 30 ALT(SGPT):38 GGT :49 BİLİUBİN: 0,6 SEDIMANTASYON: 4
HBS AG(Elisa) 0,44 Negatif
Anti Hiv1+2+p24 : 0,27 Negatif
Anti HCV : 0,29 Negatif
Anti HBS : 344,8 Pozitif
Not: Bu arada önceden hepatit aşısı olup olmadığımı hatırlamıyorum

Bu değerlerime doktorum vücudumun bağışıklık kazanmış olduğunu söylediBenim sorularım şunlarKan yoluyla geçtiğini bilmeme rağmen endişelerim var

1-Bu bağışıklık ne kadar sürelidirGeçici olabilirmine kadar sıklıkla kontrol yaptırmalıyım ?
2-Bu bağışıklık benim hepatit d veya b ye yakalanmamı % 100 engellermiYani cinsel yönden yine prezervatif kullanmalımıyım ( prezervatif bende psikolojik gerginlik yapıyor da (Bu arada eşim rahatsızlık nedeni ile Rahmini aldırdı 3 ay önce )
3-Bazı doktorlar öpüşme yoluylada geçebilir diyor bu doğrumudur
4-Aynı ortamı paylaşmamızdan dolayı risk varmı oğlum var 13 yaşında daha önce aşı olmuştuyine test ettirdim Anti Hbs si 225,4 pozitifTekrar aşıya şu an gerek yok dediler

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

DoçDr Yusuf AKCAN

15 22:59:53

Delta hepatiti hepatit B virüsü varlığı olmadan olmaz
anti hbs + liği aşılanmadan oluşan kişilerde koruyuculuk ömür boyudur dolayısıyla sizin hepatit b den veya delta hepatitden korkmanıza gerek yok preservatifi bu nedenle kullanmanıza gerek yok
Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com