Soru:"Anti Hbs Pozitif Biri Delta Hepatitine Karşıda Korunur Durumdamıdır?" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Anti Hbs Pozitif Biri Delta Hepatitine Karşıda Korunur Durumdamıdır?"Merhabalar Marmariste yaşıyorum 41 yaşındayım ![]() Bayan arkadaşımın ( 34 yaşında)hepatit d hastası olduğu ortaya çıktı Şu an durumu iyi ve doktor kontrolünde ilaç alıyor Şu an yurdışında 10 güne kadar da Türkiyeye gelecek ve size kontrole getirmeyi düşünüyorum![]() Eşimde Hepatit d çıkınca bende kontrolden geçtim Değerlerim şöyle:AST(SGOT): 30 ALT(SGPT):38 GGT :49 BİLİUBİN: 0,6 SEDIMANTASYON: 4 HBS AG(Elisa) 0,44 Negatif Anti Hiv1+2+p24 : 0,27 Negatif Anti HCV : 0,29 Negatif Anti HBS : 344,8 Pozitif Not: Bu arada önceden hepatit aşısı olup olmadığımı hatırlamıyorum ![]() Bu değerlerime doktorum vücudumun bağışıklık kazanmış olduğunu söyledi Benim sorularım şunlar Kan yoluyla geçtiğini bilmeme rağmen endişelerim var![]() 1-Bu bağışıklık ne kadar sürelidir Geçici olabilirmi ne kadar sıklıkla kontrol yaptırmalıyım ?2-Bu bağışıklık benim hepatit d veya b ye yakalanmamı % 100 engellermi Yani cinsel yönden yine prezervatif kullanmalımıyım ( prezervatif bende psikolojik gerginlik yapıyor da (Bu arada eşim rahatsızlık nedeni ile Rahmini aldırdı 3 ay önce )3-Bazı doktorlar öpüşme yoluylada geçebilir diyor bu doğrumudur ![]() 4-Aynı ortamı paylaşmamızdan dolayı risk varmı oğlum var 13 yaşında daha önce aşı olmuştuyine test ettirdim Anti Hbs si 225,4 pozitif Tekrar aşıya şu an gerek yok dediler![]() Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim ![]() Doç Dr Yusuf AKCAN15 22:59:53Delta hepatiti hepatit B virüsü varlığı olmadan olmaz ![]() anti hbs + liği aşılanmadan oluşan kişilerde koruyuculuk ömür boyudur dolayısıyla sizin hepatit b den veya delta hepatitden korkmanıza gerek yok preservatifi bu nedenle kullanmanıza gerek yok Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
|
|