|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| sorubilier atrezi için opere olan bebeğime pnomokok aşısı olurmu |
Soru:"Bilier Atrezi İçin Opere Olan Bebeğime Pnomokok Aşısı Olurmu?" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Bilier Atrezi İçin Opere Olan Bebeğime Pnomokok Aşısı Olurmu?"Bebeğim 2,5aylıkken KASA OPERASYONU oldu Ameliyat olmadan önce GGT:803 ALP:941 AST:247 ALT:193TRİG:329 du 16 yaşına kadar gözetim altında kalıcak dediler Çapada ameliyat oldu Şuanki tahliller ise AST:51 ALT:61 ALKALEN FOSSATAZ: 737 GGT:271![]() Ölene kadar kullanacağı ilacı ise URSAFALK 250 mg ![]() Şuan bebeğim 1yaşında acaba ileride nakil olabillirmi?İnternetden devamlı araştırıyorum Sürekli çapaya aylık kontrollere gidiliyor![]() Sizin gibi doktorlar ineternetden zor bulunuyor soru sormak için Şimdiden teşekkür ederim Genellikle grip oluyor kollamama rağmen hasta oluyor Kalabalık ortamlara sokmuyorum bile![]() Sormak istediğim soru ise PÖNOMOKOKaşısını yaptırabilirmiyim acaba Çok teşekkürler![]() Doç Dr Yusuf AKCAN25 12:15:37şu anda yapılması gerekenler yapılmış bundan sonra takiplere devam edilecektir ileride karaciğer ankli gerekebilir hale gelirse, tabii ki kc nakli bir seçenek olacaktır pnomokok aşısı 2 tiptir PPV23 ve PCV aşıları vardır 2 yaş altı çocuklara 2 ,4 ,46 , ve 12-15 aylarda 4 dozda PCV aşısı yapılır 2 yaş üstü kişilere ise tek doz PPV223 aşııs yapılır bu beş yıl sonra yenilenir sağlıcakla![]() ![]() Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
|
|