|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
soruirritabl bowel syndrome irrtabl barsak sendromu spastik kolon |
![]() |
Soru:"İrritabl Bowel Syndrome ,İrrtabl Barsak Sendromu, Spastik Kolon" |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soru:"İrritabl Bowel Syndrome ,İrrtabl Barsak Sendromu, Spastik Kolon"merhaba ben psikolojik bağırsak sendromu HASTALIĞIna yakalandım ![]() ama malasef siz doktorlar için bir sendrom ![]() en buyuk hayalim bilgisayar muhendisi olmaktı hem de neredeyse dunyanın en iyilerinden ![]() ![]() Sınavı kazandım ve şimdi bilgisayar muhendisliğinde okuyorum ![]() Ama ne derse ne de sınavlara gidebiliyorum ![]() ![]() ![]() Memleketim iki saatlik yol ama ben 3 ay da bir ancak gidebiliyorum ![]() Ben otobuse binemiyorum Çünkü Dışkılama hisim geliyor ![]() %40 olarak da pisletiyorum ![]() ![]() Psikolojik olarak kendi kendimin doktoru olan ben de aşırı stres yapıyor daha çok etkiliyor Butun sorun psikoloji de dedim ve faverin antideprasan ilacını kullandım hemde 100 mg lıklardan ![]() ![]() ![]() ![]() DAHA ONCE 6 doktora gittim ![]() ![]() Yaklaşık iki yıldır bu hastalıkla çebelleşiyorum ![]() Ama hala yaşamasını da öğrenemedim ![]() ilk zamanlar hastalığım belli bir peryodik zamanlarda oluyordu ![]() hiç yemek yemek,daha az yemek ile biraz olsun rahatlıyordum karın ağrılarım son bir yıldır şiddetlendi ama ben karın ağrılarına razıyım varsın olsun benim en buyuk problemim koku yapması ![]() Hastlığı internetten,sağlık ansiklopedilerinde iyice inceledim ![]() Genelde aslında öyle bir etkinin olmadığını hastaların bu takıntı haline getirdiklerini öğrendim ama gerçekten koku geliyor ![]() cebimde parfumle dolaşıyorum ama sürekli de bunu sıkmak diğer insanların ilgisini çekiyor(bu şimdi umrumda bile değil) ama bu da fayda etmiyor ![]() ![]() Doktorların verdiği ilaçları ve diyeti istisnasız uyguladım bir ay kadar yeni doktorun verdiği ilaçları denedim ![]() ![]() Lavobo alışkanlığım 20-25 artı ve en az yarım saat lavobo da zaman geçiriyorum ben buna da razıyım (giden zamanı mı da iyi bir şekilde değerlendir yaşamasını öğrenmeye çalışıyorum ya kitap okuyorum) ama bazen olumlu bazen olumsuz geciyor ![]() Denemeler yaptım hatta bazen aşırı yemek yedim ki lavabo başarılı olayım ve en azından gaita nın olmadığını bildiğimde rahatsız olmayyım diye ki başardım da ama 2 gün aç olsam bile ![]() günlük su tüketimi bile ayarladım acaba bağırsakta gereken emilim yok mu diye ama olmadı ![]() ![]() ![]() Ki bu hastalığı bitermeye kafama koymuşken ![]() ![]() lavoba da fazla geçirmem ister istemez homereid meydan veriyordu ![]() Gittim gerek pomad verek fitil şeklinde olan şekilde kullandım ![]() Bazen aşırı derece kullandım ama bir şekilde yine mukoza geliyordu ve beni rahatsız ediyor Endoskobi de doktor bağırsakların çok iyi her hangi bir sorun bulamadı hatta benim ısrarrımla ince bağırsağa kadar bile gitti ![]() ![]() tahlil lerde Ilk örnek Idrar tekiki: Lokosit bol eritrosit 2-3 renk açık sarı gorunum az bulanık ph 5,0 Dansite 1010 Glukoz negatif protein negatif Ürobilinojen negatif Bilirubin Negatif Keton Negatif Nitrit negatig Glukoz 87 mg/dl ----------------------------------- WBC 6 ![]() Lymp 1 ![]() Mid 0 ![]() Gran 3 ![]() Lymph 29 ![]() mid 9 ![]() gran 61 ![]() rbc 5 ![]() hgb 15 ![]() hct 51 ![]() mcv 87 ![]() mch 27 ![]() mchc 31 ![]() rdw-cv 14 ![]() son örnekkolestrol 2 ay önce belirtileri başladı ve kolestrol teşhisi kondu) KAN/SERUM ALT(SGPT) ---------55 ![]() Anti Hbs-------------<2 ![]() Anti HCV------------0 ![]() ASO,KANTİTATİF�154 ![]() AST(SGOT)--------------27 ![]() Brucella tüp aglütinasyon negatif CRP(C reaktif protein,kantitatif) ---4 ![]() Glukoz (açlık) 121 ![]() Hbs Ag----------- 0 ![]() ![]() hdl kolestrol-----------41 ![]() Kolestrol,total---------267 ![]() Kreatinin-------------0 ![]() ![]() ![]() LDL-kolestrol(direkt)------190 ![]() RF,kantitatif---------------5 ![]() Salmonella grup aglütinasyon negatif Trigliserit 397 ![]() İdrar tahlili WBC--------------8 ![]() ![]() ![]() RBC---------------5 ![]() ![]() ![]() HGB---------------16 ![]() ![]() ![]() HCT---------------49----------------35-55----------------------% MCV--------------86-----------------80-100--------------------fl MCH--------------29 ![]() MCHC------------34 ![]() ![]() ![]() RDW-SD---------39 ![]() RDW-CV--------12 ![]() PDW--------------11 ![]() PLT---------------172-----------------150-450------------------------K/uL MPV--------------10 ![]() ![]() ![]() P-LCR------------26------------------ PCT---------------0 ![]() ![]() ![]() NEUT %----------62 ![]() LYM %-----------23 ![]() MON %-----------10 ![]() EOS %-------------3-------------------0-5------------------------% BASO %-----------0 ![]() NEUT #------------5 ![]() LYM #-------------1 ![]() ![]() ![]() MON #-------------0 ![]() ![]() ![]() EOS #--------------0 ![]() ![]() BASO#-------------0 ![]() ![]() Anlattıklarımın fazlası var eksiği yok(abartığımı düşünmeyin sakın sadece iyileşmek eski sosyol hayatıma kavuşmak,en en önemli de çok iyi bir bilgisayar muhendisi olmak) Eğer bana yardımcı olursanız ÖMRUM BOYUNCA yaptığınız iyiliği unutmam elimden gelen her şeyi bende yaparım iyi çalışmalar (not:bu hastalığı yenen hiç kimse var yok sa sadece ben mi bu kadar iradesizim) yaş: 22 kilo:96 erkek boy 1 ![]() gunluk su tüketimi en az 3 lt kolestrol var (397 trigliserit ve ldl kolestrol 190) Uzm ![]() ![]() 20 ![]() İrritabl barsak hastalığı bazen tedavisi oldukça güç olan bir hastalıktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazının Orjinali için Lütfen www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|