Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruakut hepatit b de diyet

Soru:"Akut Hepatit B De Diyet"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Akut Hepatit B De Diyet"

merhaba hocam ben 21 yaşında bir bayanım ve ünv öğrencisiyim yaklaşık bir ay önce yapılan tahliller sonucu akut hepatit b tanısı konulmuştu doktor tavsiyesi üzerine de haftada bir kez tahlil yaptırıyorum ama doktorum ne yemem gerektiğini nelerden uzak durmam gerektiğini söylemedi alt ve ast gibi değerlerimin düşmesi için ne yemem gerekiyor lütfen beni bu konuda bilgilendirin ilk tahlide alt 1555 ast 1400 idi aradan 2 hafta geçti şuanda alt 505 ast 840 yardımınız için şimdiden teşekkürler

DoçDr Yusuf AKCAN

2417:06:44

akut hepatitlerde sorun bazen bulantı ve beslenememedirproteinde ve yağdan fakirkaloriden zengin yani tatlı gibi diyetleri daha iyi tolere ederlerspontan bulantı ksumaları yoksa bulantı ilacına gerek yoktur enzimler düşmeye başladıktan sonra özel bir diyet gereğide olmazALT ve AST daha iyi düşürecek diye bir kavaram yok düşecekse kendiliğinden düşecektir ancak daha kötüye gitmesine sebep olabilecekşeylerden kaçmak gerekir bunlarda gereksiz ilaçalımı, ***** alımı olarak sayılabilir bu dönemde mantar tüketmekten de uzak olur hafifzehirli bir mantar bile büyük hasarlar yapabilir etraftaakut hepatit a geçiren biri varsa uzak durmalıdırakut döndemde başkalarına bulaştırmak daha kolay olacaktır kan verme, korunmasız cinsi münasebet gibi durumlar daha risklidir sağlıcakla

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com