Soru:"Danışma" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Danışma"mrbsayın doktorum benim bir sıkıntım var yemek yerken birşeyler düşünen insanın nefes borsuna yemek kaçarmı ve ben nasıl anlarım bunu anlamak için görüntülü test röntgen vshangisiyle teşhis edilir nefes borusuna bir şey kaçsa belirtileri neler olur en ufak bir kaçsa dahi en kısa sürede cevaplarsanız çok mutlu olurum DoçDr Mehmet GÜNDÜZ 03 1523 nefes borusuna en ufak bir yabanci cisim kacmasi durumunda (yemek veya bsaka bir sey) hemen ciddi oksuruk, reaksiyon olur, cisimin tipi ve buyuklugune gore uzun sure devam eder ve sizi tedaviye zorlar, hastaneye gidersiniz ancak cok kucuk partikul halinde olursa gecici oksuruk vs yapabilir ve ustunde durmamis olabilirsiniz eger yabanci cisim erimeyen bir yapidaysa surekli tahris ve oksuruk yapacaktir ayrica zaturre veya bronsit gibi ust solunum yolu enfeksiyonlarina sebep olur tanida tomografi, normal gogus filmi, bronkoskopi gibi tetkikler yapilabilir gecmis olsun Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|