Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorutrigliserid değeri 793

Soru:"Trigliserid Değeri 793"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Trigliserid Değeri 793"

35 yaşında 2 çocuk annesi bayanım baş dönmesi ,bulantı,halsizlik şikayetiyle doktora gittim bazı testler yapıldı trigliseridim 793,VLDL kolestrol 158,6 çıktıAyrıca açıklama kısmı trigliserid yüksekliğinden dolayı hesaplanamadı notu düşülmüş ne yapmam,hangi bölüme gitmem gerekiyor9 yıl önce over kist ameliyatı oldum onun haricinde bademcik iltihabı ve grip dışında hiçbir hastalığım olmadıDüzenli kullandığım ilaç yokBu yuksek cıkan değerler beni endişelendirdi tavsiyeniz nedircevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim
DoçDr M Akif BUYUKBESE

2422:07:00

Boyle yuksek trigliseid duzeyi zararli kolesterolu olcen direk metod olmadigindan aritmatik islemle LDL kolesterolun hesaplanmasini guclestiriyor Oncelikle 14 saatlik aclikta tekrar trigliserid baktiriniz Yine boyle yuksek gelirse pankreasta ve karacigerde iltihaplanma, damar sertligi ve diyabet yani seker hastaligi riski olacagindan dikkat edilmelidir Bazen ailevi olabiliyor yani genetik nedenle Ayrica seker yukleme testi, tiroid hormon testi baktirmalisinizGunde 1 saat yuruyus yapin Gunde 4 litreye yakin (aralikli olarak tabii) su icmeye calisin Zeytinyagi dahil hic yag kullanmayin bir sure Et ve tavuktan ve yumurtadan uzak durun Bol salata tuketin ***** ve sigaraya hic baslamayin Kremalardan uzakdurun Sut ve yogurt da yazgsiz olmali Sofradan doymadan kalkin Ayrica size uygun ilac ic hastaliklari veya endokrin veya kardiyoloji bolumunden yazilacaktir Kortizon ve dogum kontrol haplarinin trigliserid yuksekligine yolacabildigini de biliyoruzCogu kez yukardakilerden olumlu sonuc alacaksinizdir Merak etmeyin Iyi sonuclardan haberdar edinSaygilar

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com