![]() |
Yaşlanma Karşıtı Diyet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaşlanma Karşıtı DiyetSelahattin Dönmez OKSİDATİF stres insan vücudunun bazen isteyerek, bazen de elinde olmayan nedenlerle maruz kaldığı kansirojenik etkiler yaratan olaylar zinciridir ![]() ![]() ![]() Oksitatif stres ile vücudumuzda kansirojenik etki gösterebilecek olan ve serbest radikal denilen vücudumuzda serbest olarak dolaşan yabancı maddeler oluşuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A vitamini balık karaciğeri, karaciğer, yumurta sarısı, tam yağlı süt ürünleri, sarı-turuncu-yeşil yapraklı sebze ve meyvelerde bulunuyor ![]() C vitaminini sebze ve meyvelerden karşılarız ![]() E vitamini; en zengin kaynakları yeşil yapraklı sebzeler, yağlar (yağların zararlı fonksiyonlarını önlemek amacı ile antioksidan madde olarak E vitamini eklemek gıda maddeleri tüzüğünce zorunludur), fındık, ceviz, kuru baklagillerdir ![]() ![]() ANTİ AGİNG DİYETİ Kahvaltı: 1 karper kadar tam yağlı peynir 1/2 su bardağı süt 2 ince dilim tercih edilen ekmek 7-8 adet fındık Domates, salatalık, kırmızı biber Ara: 1 adet meyve Öğle: 1 tabak karışık sebzelerden hazırlanmış sebze yemeği 1/2 kase cacık 2 ince dilim tercih edilen ekmek Salata (1-2 tatlı kaşığı yağ) Ara: 1 adet meyve Akşam: 3 köfte kadar balık- tavuk- hindi eti (sebze garnitürlü) 2 yemek kaşığı pilav, makarna veya kuru baklagil yemeği 1 ince dilim tercih edilen ekmek Salata (1-2 tatlı kaşığı sıvı yağ ve 6 adet ceviz eklenmiş) Ara: 1 adet meyve Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|