Soru:"Karaciğer Değerleri" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Karaciğer Değerleri"sayın hocam ben yaklaşık 2 yıldır düzenli olarak kan değerlerimi ölçtürmekteyim,gözle görülür her hangibir rahatsızlığım yok sadece tedbir açısından sürekli kolesterolüm yüksek çıkar ama sınırda yüksek, birazcık dietle hemen düşüyor son tahlilimde TRIG-255, CHOL-233, LDL-139 HDL-43 çıktı, ama benim sormak istediğim asıl soru şu, bundan yaklaşık 1 yıl kadar evvel TRİG-361 e kadar yükselmişti diğer değerlerde biraz fazlaydı ozaman muayene olduğum hocam bana 3 ay ilaç kullanmam ve daha sonra tekrar gelmem gerektiğini söyledi, ve bana Laponty gibi bir ismi olan tam hatırlayamıyorum bir ilaç yazdı kullım değerler normal sınırlara indi, fakat bu kezde karaciğer değerlerim yükseldi aşırı değil en son testte AST-58, ALT-91 ve GGT-143 çıktı ve bir yıldırda aynen bu seviyede ne aşırı yükseliyor nede normale iniyor01/04/ tarihindeki tahlilden sonra Bir gastroloji uzmanını görükme gereği duydum çünkü muayenemi yapan hocam değerlerin karaciğerde yağlanmaya bağlı olabileceğini söyledi yozgat ta bu branş doktoru olmadığından bir dahiliye polikliğine gittim yapılan Ultrasonoğrafi sonucunda karaciğerde hafif bir yağlanma olduğu tespit edildi Fakat muayenemi yapan hocam bu yağlanmanın değerlerin bu seviyelere yükselmesini sağlamayacak kadar az olduğunu değerlerin fazla yüksek olmamakla birlikte bir yıldır aynı yüksek seviyeyi korumasından dolayı bir gastroloji uzmamına görükmem gerektiğini söyledisu an 10 kg kadar fazlam ve göbek kısmındada biraz yağlanma var, yozgatta bu konunun uzmanı olmamasından dolayı ankara yada kayseriye gitmem gerekmektedir sizden bu konuda bilgi almak istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim değerlerin bu şekil yükselmesinin ve bir yıldır aynı seviyeyi korumasının nedeni ne olabilir bana bu konuda önerilerinizi yazarsanız sevinirim, değerler çokmu yüksek mutlaka uzman bir hocama gözükmelimiyim yoksa değerler kolesterole bağlı olarak yükselmiş olabilirmi dietle düşebilirmi, böyle bir site açtığınız için teşekür eder görevinizde başarılar dilerim Dr Editor Saglikdanis 2305 0013 Sayın üyemiz, karaciğer enzim yüksekliği araştırlmalı ve yağlanma dışında bir sebep bulunamaz ise olay yağlanmaya bağlanır yani non *****ik hepatosteatoz dediğimiz, yağlanmaya bağlı hepatit bir dışlanma tanısıdır sık görülür ama diğer sebepler tek tek ekart edilmelidir Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|