Soru:"Hepatit B Taşıyıcılarında Hbs Ag Değer Yüksekliğnin Bir Anlamı Varmı" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Hepatit B Taşıyıcılarında Hbs Ag Değer Yüksekliğnin Bir Anlamı Varmı"Hbsag değerinin hastalık aşaması ya da şekli açısından bir anlamı var mı? Değerim 5800 civarı çıktı (Anti Hbs 6) sağlıklı taşıyıcı olduğumdan uzun zmandır baktırmamıştım ALT/AST normal değerler içinde, diğer markerlara baktırmadım henüz ancak yüksek Hbsag değerinden dolayı çok endişelendim Hbsag değerinin 2 ya da 6000 çıkması hastalık değerlendirmesi açısından önemli midir? Teşekkürler DoçDr Yusuf AKCAN 13 11:36:21 Hbs ag değerinin ve miktarının taşıyıcılarda bir anlamı yoktur o laboratuvara göre + ve - değer vermesi yeterli kantitatif (sayısal ölçümlerde) HBV DNA miktarı kullanılır ama taşıyıcılarda onun değerinin de bir anlamı yoktur Yani taşıyıcılarda bakılmasına gerek yokturhepatit taşıyıcılarında takip biilgileri için Kronik Hepatit B taşıyıcısında izlem nasıl yapılır?konusunuda okuyunuz sağlıcaklaDoçDr Yusuf AKCAN---Muayene-(0216) 352 8682 –Maltepe-İST Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|