Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bacak, kasları, kopması

Bacak Kasları Kopması

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bacak Kasları Kopması





Bacak kasları kopması Kopma genellikle baldırın büyük kaslarından biri olan gastroknemius (çift karınlı) kasta görülür Daha çok tenis gibi anlık hareketler gerektiren spor karşılaşmalarında ortaya çıkar İlkyardım olarak kopma yerine soğuk uygulaması, 10-20 saat içinde gelişebilecek şişme ve kanama gibi yerel tepkileri en aza indirir Yapışkan bir sargı (yapışkan bandaj) kas gerilimini hafifletecek biçimde bacağın arka yüzeyine, diz kıvrımından bileğe kadar yerleştirilir İlk birkaç gün hastanın yürürken koltuk değneği kullanması yararlıdır Koltuk değneklerini bıraktıktan sonra bu amaca uygun olarak hazırlanmış esnek çoraplar giyilebilir Bu tür durumlarda zaman yitirmeden uzman hekime başvurmak gerekir Özellikle kopma, çoğu zaman olduğu gibi, kiriş bölümünde ortaya çıkmışsa cerrahi girişimi de içerebilecek dikkatli bir tedavi programı gündeme gelir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.