Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sorukansizlik

Soru:"Kansizlik"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soru:"Kansizlik"






merhaba ben 18 yasinda bir kizim benim uzun zamandir kansizlik problemim var haplar kullandim igne ve kan tupleri ama duzelmedi doktor hematoloji uzmanina gitmemi soyledi ben de korktum acikcasi losemi olablir diye cunku losemi belirtilerinin cogu bende var once kansizlik bas agrisi, diz ve bacaklarimin agrilari, halsizlik, yorgunluk, solgunluk , cok fazla sac dokulmesi var sizce losemi olablir mi bu normak kan tahlilinde belli olmaz mi?
UzmDr İsmet Tamer

08 22:55:06

Merhabalar,Kansızlık tedavisi göründüğü kadar kolay olmayabilir Bahsettiğiniz kadarıyla anladığım, size demir ya da B12 vitamini eksikliği gibi bir duruma bağlı anemi teşhisi konarak, hap veya iğne ile eksiklik yerine konularak tedavi edilmeye çalışılmış Aneminin türleri ve eksiklik varsa hangi yolla ne şekilde tedavi edilmesi gerektiği, her kansızlık vakasında farklı olabilir ve doğru teşhis çok önemlidir Aksi taktirde tedavi sonuç vermez ve sizi farklı bir yöne sevkedip endişe yaratabilir öncelikle dahiliye ya da aile hekimliği UZMANI bulunan bir merkeze başvurarak şikayetinizi ve daha önce yapılan tetkik ve tedavileri anlatınız Yapılacak basit bazı testler, başlangıç olarak kansızlık ile önemli diğer ciddi durumların (lösemi vb) ayırıcı tanısını sağlayacaktır Sizde endişelerinizden kurtulup doğru tedavinizi alabilirsiniz böylece!Eğer durumunuz özel bazı incelemeleri gerektiriyorsa, o zaman da bu merkezler sizi Hematoloji (=kan hastalıkları) uzmanına yönlendireceklerdirSağlıklı günler dilerimUzDrİsmet Tamer



Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.