Çilek Taş Yapabilir |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilek Taş Yapabilirçukurova üniversitesi (çü) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof Dr Nurgül Türemiş, özellikle Akdeniz Bölgesinin sahil kesimlerinde hasadın başlaması ile çilek tüketiminin arttığını söyledi Son yıllarda üreticilerin çileğe yoğun ilgi gösterdiğini belirten Türemiş, ''önceki yıllarda 150-160 bin ton civarında olan rekoltenin bu yıl önemli miktarda artmasını bekliyoruz'' dedi çileğin içerdiği mineraller nedeniyle çok sayıda hastalığa iyi geldiğinin altını çizen Türemiş, özellikle C vitamini zenginliği nedeniyle mevsimsel geçiş dönemi olan bugünlerde, soğuk algınlıklarına karşı bol bol tüketilebileceğini söyledi Türemiş, antioksidan ve bitki özleri yüksek olan çileğin, kanser hücrelerine karşı kalkan görevi üstlendiğini belirterek, ''çilek, kanser hücrelerine karşı bünyesindeki ellagic asitle vücudu korur'' dedi çileğin, manganez, potasyum, roflavin ile B5 ve B6 vitaminleri açısından da zengin olduğunu ifade eden Türemiş, bu özelliklerinden faydalanabilmek için ise taze tüketimin önemine değindi Reçel, marmelat gibi tüketimlerde çoğu vitamininin kaybolduğuna dikkati çeken Türemiş, ''Tazeliğinin yanı sıra, koyu kırmızı, bol çekirdekli ve özellikle de organik çilekleri tercih edin'' dedi Kaynak: saglicaklakalcom |
|