Soru:"Cea Yüksekliği Ne Anlama Geliyor" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Cea Yüksekliği Ne Anlama Geliyor"Biryıl önce kabızlık ile ilgili şikayet üzerine doktora gittiğimde barsakda polip olduğunu tesbit ettiler ve iki adet sesil polip aldılar Kan testleri yaptılar değerlerde CEA normal değerin üzereinde 3,4 çıktı İki-3 yıl sonra konrole gel dediler Hiçbir şikayatim olmamasına rağmen ben bir yıl sonra kan testleri yaptırmak için gittim CEA 7 3 çıktı Akçiger tomoğrafisi istediler, çektirdim Raporda "Sol akçiğer alt lopda parankimal ve subplevral non-spesifik iki adet nodül(biri milimetrik diğeri 6mm) tesbit etmişler ve yine raporda 6 sonra BT takibini tavsiye etmişler Doktorum altı sonra gel dedi![]() Bunlar ne anlama geliyor Doç Dr Yusuf AKCAN21 09 16:53:56CEA ilk anda hassaslık ve özgüllüğü yüksek değildir CEA nın yeri kolon kanseri cerrahisi olanlarda takip açısından önemlidir poliplerinizin sesil olduğunu söylüyorsunuz poliplerin patolojisinde displazi ve adenom varmı idi takiplere devam edin ancak benim önerim kolonoskopi tekrar bir 3 yılı beklmeden yaptırın aşağıda okuma önerilirizi okuyunuz Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
|
|