Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorusancı

Soru:"Sancı"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Sancı"

Sayın Hocam ben 38 yaşındayım evvelki akşam sol böbreğimde bir sancı başladı çok fazlalaştı bu arada 1-2 gündür sürekli idrara çıkıyordum kesik kesik, ağrı esnasında sürekli büyük apdest yapma isteğim vardı 2-3 defa çıktım büyüğede fakat bu arada çok fazla gazım vardı daha çok ağızdan gaz çıkarıyordum,Ağrı şiddetlenince spazmol verdi babam bu arada babam ve halamda senelerdir taş problemi var küçük yaşlarından beri birçok kez ameliyat,kırma ve kateterle çekildi böbrek taşları fakat bu yaşa kadar kardeşim ve bende çıkmadığı için şükür ediyorduk en son geçen sene kardeşim bir kum dökme geçirdiBende hiç olmamıştı böyle böbrek sancısı;spazmolu aldıktan 1saat kadar sonra bıçak gibi kesildi sancımSabaha kadar iyiydim ancak sabah çok şiddetlendi ve acil servise gittik ilk önce iğne yaptılar sancım dindi daha sonra kan,idrar tahlili ve ultrason çektirdilerBunların sonucunda tek dikkat çeken kreatin kınaz seviyem 386 çıktı bunun dışında birşeye rastlamadılar ve molit ve sipro verdilerİlaçlarımı aldım fakat bu sabah yine sancım varBu arada sürekli sancıyla gaz ve büyük abdest e çıkıyorum az azKınaz la ilgili nette araştırdığım kadarıyla doku defarmasyonlarında arta bilirmiş ayak parmağımı çok kötü çarpmıştım evelki gün komple parmağım mosmor ondan yükselmiş olabilirmi bilemiyorum fakat heralde diğer sebepleri yüzünden olsa kan tahlili sonuçlarımda çıkardı diye tahmin ediyorum fakat gaz çok fazla olunca üşütme olabilirmi diye düşünüyorumSonuçta bu sancı neden kaynaklanıyor hala bulabilmiş değilimYardımlarınızı bekliyorum
UzmDr Esin KORKUT

041214:49:37

Kreaatin kinaz kas yıkımını gösteren tahlillerden olup ayağınızı vurmanız daha önce iğne yapıldıysa bozuk çıkabilir
Gaz yakınmalarınız mevcut durumuna bağlı olabilir Mevcut durumunuzun tedavisi sonrası gastroenterolojik problemlerin,izin tekrar gözden geçirilmesini önerebilirim

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com