İştahsız Bebek Gelişimi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İştahsız Bebek Gelişimiİyi günler, 07 03 2006 doğumlu oğlum 4 ayından beri çok azyemek yiyor Buna bağlı olarak az kilo alıyor Doğum kilosu 3680 gr (53cm), 3 ay sonu kilosu 6250 gr, 4 ay sonu kilosu 6500 kg idi 5,5aylıkken 7305 gr geldi Bir öğünde aldığı süt ya da mama en fazla120cc Onu da çok zorlayarak verebiliyoruz Ancak bazı günler çokseyrek olarak 150-180 cc içtiği de oluyor Gün içinde genelde 600-700cc süt ya da mama + 2-4 yemek kaşığı kadar kaşık maması yiyor İdrartahlili ve kültürü yapıldı, enfeksiyona rastlanmadı Artık 6 ![]() ayını bitirdiği için ek gıdalara geçeceğiz ama kaşıkla yemesi daha da zorlayacağı için çok endişeliyim Doğru davranışın ne olduğu konusundakararsızım Yemesi için zorlamalı mıyım, aç kalmasına göz müyummalıyım? Bir yandan yemekten iyice bıkacak diye korkuyorum bir yandan da vücudu güçsüz kalacak diye düşünüyorum Bu arada boyunun uzaması da iyice yavaşladı 3 aylıkken 63 cm, 4 aylıken 65,5 cmdi 5,5 aylıkken sadece 1,5 cm uzamış 67 cm olmuştu Genel hali ise çok neşeli ve hareketli Sırtüstünden yüzüstüne çok kolaydönüyor,emeklemek için çok istekli, destekle rahat oturuyor, destekle ayakta durmaktan çok hoşlanıyor Oğlumun gelişimi kabul edilebilir sınırlar içinde mi? Bana beslenme konusunda bir yol gösterebilirseniz sevinirim ![]() Teşekkürler |
|
|
|