![]() |
Çocuk Masallar : |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuk Masallar :Kırmızı Başlıklı Kız Bir zamanlar küçük bir kız varmış ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün Kırmızı Başlıklı Kız! diye seslenmiş kızın annesi ![]() ![]() ![]() Kırmızı Başlıklı Kız da elbisesini giymiş, üzerine kırmızı başlıklı pelerinini geçirmiş, başlığı çenesinin altında sıkıca bağlamış ve yola çıkmış ![]() Tavşan Ormanı'ndaki yoldan ayrılma sakın! diye seslenmiş annesi arkasından ![]() ![]() Ayrılmam anne, demiş Kırmızı Başlıklı Kız ![]() Tam ormana girmiş, birkaç adım atmış ki, çalılıkların arasından bir ses duymuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyükanneme gidiyorum, demiş Kırmızı Başlıklı Kız ![]() ![]() ![]() ![]() Özür dilerim, demiş kurt ![]() ![]() ![]() ![]() Kurt oradan hemen sıvışmış! Çünkü yakınlarda bir oduncu dolaşıyormuş ![]() ![]() Kırmızı Başlıklı Kız, çiçek toplayarak, kelebeklerin peşinden koşarak, kuş seslerini dinleyerek yolda ağır ağır ilerlerken kurt kestirmeden Büyükanne'nin evine varmış, kapıyı çalmış ![]() Kim o? diye seslenmiş içeriden yaşlı kadın ![]() Kurt sesini değiştirerek, Benim, Kırmızı Başlıklı Kız, demiş ![]() ![]() Kapı açık güzelim, diye seslenmiş Büyükanne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kim o? diye seslenmiş kurt yumuşak bir sesle ![]() Benim, Kırmızı Başlıklı Kız ![]() Kapı açık güzelim, diye seslenmiş kurt ![]() ![]() Kırmızı Başlıklı Kız bir an için tereddüt etmiş ![]() ![]() ![]() Kurt, Büyükanne'nin geceliğini giymiş, onun başlığını ve gözlüğünü takmış yatakta yatıyormuş ![]() ![]() Elindekileri oraya bırak da yanıma gel canım, demiş kurt ![]() Kırmızı Başlıklı Kız çöreği yatağın yanındaki küçük masanın üzerine koymuş, ama hemen kurdun yanına gitmemiş ![]() ![]() Kolların neden bu kadar büyük Büyükanne? Seni daha iyi kucaklamak için! demiş kurt ![]() Kulakların neden büyük, peki? Seni daha iyi duyabilmek için! demiş kurt ![]() Gözlerin neden kocaman, peki? Seni daha iyi görebilmek için, demiş kurt ![]() Dişlerin neden sivri peki? Seni daha iyi yiyebilmek için, demiş kurt ![]() Bunu söyledikten sonra kurt artık daha fazla kendine engel olamamış ve yorganı bir tarafa atarak yataktan fırladığı gibi Kırmızı Başlıklı Kız'ı bir lokmada yutuvermiş ![]() ![]() Ama ne var ki kurt çok kötü horluyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() Aylardır senin peşindeyim pis yaratık, diye bağırmış avcı ve kurdun kafasına elindeki baltanın sapıyla vurmuş ![]() ![]() ![]() Büyükanne, Kırmızı Başlıklı Kız'ın ona getirdiği çöreği afiyetle yemiş ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak:http://kimim ![]() ![]() Kaynak: Bebekbilgi |
![]() |
![]() |
|