![]() |
Çocuğun Gelişiminde Okul Öncesi Eğitim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuğun Gelişiminde Okul Öncesi EğitimÇocuğun Gelişiminde Okul Öncesi Eğitim Çocuğun Gelişiminde Okul Öncesi Eğitim Yazar: Fahrettin Tos Yayınevi: Kariyer Yayıncılık Çocuğun eğitimi, sorumluluk isteyen ciddi bir iştir ![]() başladığı iddia edilen eğitim, aile çevresinde şekillenir ![]() Okul Öncesi Eğitim ise çocuğun hem okula hazırlanmasında hem de sosyalleşmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir ![]() Yıllardır okul öncesi eğitim kurumlarında çalışmış bir eğitimcinin tecrübelerini aktaran Çocuğun Gelişiminde Okul Öncesi Eğitim adlı bu eserde; * Okul öncesi eğitimin önemi, * Kreş ve anaokulu programları, * İyi bir okul öncesi eğitim kurumunun özellikleri, * Okul öncesinde çocuğun gelişim özellikleri ve ihtiyaçları, gibi pek çok konu ele alınmıştır ![]() Çocuğunun eğitimine önem veren her anne babanın mutlaka okuması gereken bir eser ![]() İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM Okul Öncesi Eğitimin Tarihsel ve Bilimsel Gelişimi İKİNCİ BÖLÜM Kişiliğin Oluşmasını Sağlayan Faktörler İlkel Benlik (İD) Benlik (Ego) Benlik Gücü Üst Benlik (Süperego) ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Okul Öncesi Eğitimin Teorisyenleri DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Günümüzde Dünyanın Başlıca Ülkelerinde Okul Öncesi Uygulamaları A ![]() ![]() ![]() İngiltere'de Okul Öncesi Eğitim Uygulamaları Fransa'da Okul Öncesi Eğitimi Uygulamaları Avustralya'da Okul Öncesi Eğitim Uygulamaları BEŞİNCİ BÖLÜM Milli Eğitim ŞÃ»rasınca Anaokullannda Bulunması İstenen Ders Araçları İdeal Bir Anaokulu Nasıl Oluşturulmalıdır Okul Öncesi Eğitimin Amaçlan ve Gelişim Özellikleri ALTINCI BÖLÜM Öğrencileri Tanıma Teknikleri YEDİNCİ BÖLÜM Çocuk Eğitiminin Temel Yöntem ve Esaslan SEKİZİNCİ BÖLÜM Okul Öncesi Eğitim Sisteminde Kreşler Kreş Çocuğunun Bedensel Gelişmesi Kreş Çocuğunun Psikolojik Gelişmesi (Duygu ve Düşünce Yönüyle) 0-2 Yaş Çocuğuna Kazandırılacak Alışkanlıklar Kreş Çocuğunun Oyun İlişkisi (0-2 Yaş) DOKUZUNCU BÖLÜM Okul Öncesi Eğitim Sisteminde Anaokulları Anaokulu Çocuklarında Beden Gelişimi (3-6 Yaş) Anaokulu Çocuğunun Sosoyal Duygusal ve Zihinsel Gelişimi (3-6 Yaş) Anaokulu Çocuğunun Edineceği İyi Alışkanlıklar (5-6 Yaş) Anaokulu Çocuğunun Merakları ve Yaklaşım Yöntemleri (3-6 Yaş) Anaokulu Çocuğunun Oyun ve Arkadaşlık İlişkileri (3-6 Yaş) Anaokuluna Yeni Başlayan Çocuğun Uyumunu Sağlamak ONUNCU BÖLÜM Okul Öncesi Eğitimde Aile ve Annenin İşlevi ONBİRİNCİ BOLUM Öğretmenlerin Genel ve Mesleki Nitelikleri ONİKİNCİ BÖLÜM Anaokulu Öğretmeninin Görevleri Öğretmende Aranacak Diğer Nitelikler Öğretmenin Yıllık Raporu ONÜÇÜNCÜ BÖLÜM Okul Öncesi Eğitimi ve Yöneticiliği ONDÖRDÜNCÜ BÖLÜM Okul Öncesi Eğitimi Konusunda Velilerle İşbirliği Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Beslenme Anaokulunda Beslemenin Uygulanması Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Sağlık Konuları Aşılar ![]() ONBEŞİNCİ BÖLÜM Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Yetenek Belirleyen ve Beceri Kazandıran Etkinlikler Kesım-Iş Eğitimi Resim-İş Konusunda 2-6 Yaş Çocuklarında Biçimsel Saptamalar Okul Öncesi Resim-İş Eğitimi Yöntemleri Okul Öncesi Resim-İş Eğitiminde Kullanılan Araç ve Gereçler Okul Öncesi Eğitiminde Müzik Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Masal ve Hikâye Okul Öncesi Kurumlarda Kuklalar Okul Öncesi Eğitimin Temel Sorunları ve Çözümü ONALTINCI BÖLÜM Anaokullartnda Çalışma Programlan Anaokullarında Kullanılan Araç ve Gereç Listesi EK Değerlendirme Çizelgesi Kaynak: Bebek |
![]() |
![]() |
|