![]() |
Çocuk Psikolpjisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuk PsikolpjisiÇocuk Psikolpjisi Çocuk Psikolpjisi Yazar: Prof ![]() ![]() Yayınevi: Remzi Kitabevi Anne-babalara, öğretmenlere, konuyla ilgili uzmanlara ve eğitim görenlere, çocuğun doğum öncesi döneminden başlayarak ergenlik sonuna kadar süregelen tüm gelişimini açıklamak amacıyla hazırlanmış olan bu kitap, aynı zamanda temel bir gelişim psikolojin el kitabı niteliğini taşımaktadır ![]() İÇİNDEKİLER GİRİŞ: ÇOCUK PSİKOLOJİSİNİN KONUSU TARİHÇESİ VE YÖNTEMİ Çocuk Psikolojisinin Konusu Çocuk Psikolojisinin Kısa Bir Tarihçesi Batılı Düşünür ve Eğitimcilerin Çocuk Psikolojisi Konusundaki Görüşleri Türk-Islam Düşünür ve Eğitimcilerinin Çocuk Psikolojisi Konusundaki Görüşleri Çocuk Psikolojisinde Yöntem Çocuk Psikolojisinde Kullanılan Yöntemler BÖLÜM 1: GELİŞİMİN İNCELENMESİ Gelişimin Tanımlanması Gelişimin Temel İlkeleri Gelişimin Evreleri 1 ![]() 2 ![]() Bedensel Gelişim Bilişsel Gelişim Motor Gelişim Dil Gelişimi Duygusal Gelişim Sosyal Gelişim BÖLÜM 2: BEBEKLİK DÖNEMİNDEKİ GELİŞİM Bedensel Gelişim Temel Fizyolojik Gereksinmeler 56 Bilişsel Gelişim Motor Gelişim Motor Becerilerin Gelişimi Dil Gelişimi Duygusal Gelişim Bebeklikte tik Heyecanlar Bazı Tipik Heyecan Biçimleri Freud ve Erikson'a Göre Duygusal Gelişim Sosyal Gelişim BÖLÜM 3: İLK ÇOCUKLUKTA GELİŞİM Bedensel Gelişim Bilişsel Gelişim Motor Gelişim Dil Gelişimi Dil Gelişimini Etkileyen Faktörler Dil Eksiklikleri Kekemelik Duygusal Gelişim Bazı Tipik Heyecan Biçimleri Savunma Mekanizmaları Çocuğun Duygusal Gelişiminde Anne ve Babanın Rolü Sosyal Gelişim ilk Çocuklukta Kritik Yaşlar iki Buçuk Yaş Beş Yaş BÖLÜM 4: SON ÇOCUKLUKTA GELİŞİM Bilişsel Gelişim Sosyal Gelişim Son Çocuklukta Kritik Yaşlar Alt ı Yaş On Yaş BÖLÜM 5: ÇOCUKTA CİNSEL GELİŞİM VE EĞİTİM Tuvalet Eğitimi ve Cinsel Duygular Cinsel Eğitimde Açıklık ya da Gizlilik ve Sonuçları Cinsel içerikli Soruların Yanıtlanması Ülkemizde Cinsel Eğitim Konusunda Anne ve Babanın Tutumu BÖLÜM 6: ÇOCUĞUN YAKIN ÇEVRESİ:AİLE ARKADAŞ OKUL VE ÖĞRETMEN Psiko-Sosyal Gelişmede Ailenin Rolü Ailenin Çocuğa Olan Etkileri Anne ve Babanın Aile içinde Çocuklara Karşı Tutum ve Davranışlarının Önemi Anne ve Baba-nın Çocuklarına Karşı En Yaygın Tutum ve Davranış Biçimleri Anne ve Babanın Uyguladığı Disiplin Duygusal Etkileşim Eksikliği ve Dağılmış Aile Anne ve Babanın Dikkat Etmeleri Gereken Başlıca Noktalar Arkadaş İlişkileri Gruplaşmalar ve "Çete Çağı Okul Eğitimin Amacı ve Okulun işlevleri 2000 Yılında Milli Eğitimimiz Okulöncesi Eğitim Çocuğun Psiko-Sosyal Gelişiminde Okulun Rolü ilkokula Başlama Yaşının Önemi Okul Başarısızlığının Nedenleri Öğretmen Öğretmenin Görev ve Nitelikleri Öğretmen Tipleri Öğretmeni Etkili Kılacak Eğitim Öğretmen-Öğrenci ilişkileri Aktif Dinleme Okul Fobisi Okul Fobisinin Nedenleri Okul Fobisinin Sonuçları ve Tedavisi Kaynak: Bebek |
![]() |
![]() |
|