![]() |
Mağdur Çocuklara Hukuki Yardım Birimi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mağdur Çocuklara Hukuki Yardım BirimiMağdur Çocuklara Hukuki Yardım Birimi Mağdur Çocuklara Hukuki Yardım Birimi; ihmal ya da istismar edilerek mağdur edilen 18 yaşın altındaki tüm çocuklara ücretsiz avukatlık hizmeti verir ![]() Kimler Başvurabilir? Herhangi bir çocuğun ihmal veya istismar edildiğini gören, duyan ya da bir şekilde haberdar olan, •Anneler •Babalar •Akrabalar •Komşular •Eğitimciler •Doktorlar •Arkadaşlar Ya da çocuğun kendisi bizzat başvurabilir ![]() Birimin Sağladığı Hizmetler Sözlü ve yazılı danışmanlık Çocuğun sahip olduğu haklar, yasal başvuru olanakları, yardım alabileceği kurumlar hakkında ayrıntılı bilgiler verilip, maruz kaldığı durum için en uygun çözüm yolu gösterilir ![]() Avukat tayini Her türlü Hukuki başvurularda, açılacak davalarda çocuğu temsil etmek üzere ücretsiz avukat tayin edilir ![]() Yetkili kurumların bilgilendirilmesi Gerektiğinde ve başvuruyu yapan kişi istediği takdirde, çocuğun korunması veya ona karşı işlenen suçları soruşturmakla yükümlü kurumlara (karakol, SHÇEK, Savcılık vb ![]() ![]() Başvurular İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezinin; Tel: 0212 245 63 51 / 0212 251 63 25 / 0212 251 63 26 numaralı, Kadıköy Adli Yardım Bürosunun; Tel: 0216 414 68 53 numaralı,Kartal Adli Yardım Bürosunun; Tel: 0216 352 53 94 numaralı telefonlarını arayarak Ya da Hafta içi her gün 09 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adresler İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi: İstiklal Cad ![]() ![]() Kadıköy Adli Yardım Bürosu: Bahariye Cad ![]() ![]() Kartal Adli Yardım Bürosu: Yalı Mah ![]() ![]() GÖRMEZDEN GELMEYİN, AYIBA ORTAK OLMAYINâ?¦MAĞDUR ÇOCUKLARA YARDIM İÇİN BAŞVURUNâ?¦ Kaynak: Bebek |
![]() |
![]() |
|