Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birimi, çocuklara, hukuki, mağdur, yardım

Mağdur Çocuklara Hukuki Yardım Birimi

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mağdur Çocuklara Hukuki Yardım Birimi; ihmal ya da istismar edilerek mağdur edilen 18 yaşın altındaki tüm çocuklara ücretsiz avukatlık hizmeti verir

Kimler Başvurabilir?

Herhangi bir çocuğun ihmal veya istismar edildiğini gören, duyan ya da bir şekilde haberdar olan,

•Anneler

•Babalar

•Akrabalar

•Komşular

•Eğitimciler

•Doktorlar

•Arkadaşlar

Ya da çocuğun kendisi bizzat başvurabilir

Birimin Sağladığı Hizmetler

Sözlü ve yazılı danışmanlık

Çocuğun sahip olduğu haklar, yasal başvuru olanakları, yardım alabileceği kurumlar hakkında ayrıntılı bilgiler verilip, maruz kaldığı durum için en uygun çözüm yolu gösterilir

Avukat tayini

Her türlü Hukuki başvurularda, açılacak davalarda çocuğu temsil etmek üzere ücretsiz avukat tayin edilir

Yetkili kurumların bilgilendirilmesi

Gerektiğinde ve başvuruyu yapan kişi istediği takdirde, çocuğun korunması veya ona karşı işlenen suçları soruşturmakla yükümlü kurumlara (karakol, SHÇEK, Savcılık vb) durum ihbar edilir ve gerekli işlemler yürütülür

Başvurular
İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezinin;

Tel: 0212 245 63 51 / 0212 251 63 25 / 0212 251 63 26 numaralı,

Kadıköy Adli Yardım Bürosunun;

Tel: 0216 414 68 53 numaralı,Kartal Adli Yardım Bürosunun;

Tel: 0216 352 53 94 numaralı telefonlarını arayarak

Ya da

Hafta içi her gün 0900â?"1700 saatleri arasında İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi ne, Pazartesi ve Perşembe günleri 1300â?"1700 saatleri arasında Kadıköy Adli Yardım Bürosu veya Kartal Adli Yardım Bürolarına bizzat gelerek yapılabilir

Adresler

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi:

İstiklal Cad Orhan Ali Apaydın Sok Baro Han Kat:4 Oda No: 405 Beyoğlu-İstanbul

Kadıköy Adli Yardım Bürosu:

Bahariye Cad Ülkü Apt No:82 K:3 D:7 Kadıköy- İstanbul

Kartal Adli Yardım Bürosu:

Yalı Mah Derya Sok K:1 No:1 Cevizli Kartal-İstanbul

GÖRMEZDEN GELMEYİN, AYIBA ORTAK OLMAYINâ?¦MAĞDUR ÇOCUKLARA YARDIM İÇİN BAŞVURUNâ?¦

Kaynak: Bebek

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com