![]() |
Çok Yaşa Bebek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çok Yaşa BebekÇok Yaşa Bebek Türkiye Bankalar Birliği nin tıbbi destek ve sosyal yardım programı olan â??Çok Yaşa Bebekâ? ile hastanelerin yenidoğan, çocuk acil, ve yoğun bakım servislerine 2003 yılından beri bağışlanan toplam 331 cihazla 10 bini aşkın bebek hayata tutunuyor ![]() Bankalar Birliği Eğitim ve Tanıtım Grubu Birim Yöneticisi Tuğra Yazar â??Edirne den Diyarbakır a, Trabzon dan Antalya ya kadar Türkiye nin 36 ilinde ihtiyaç tespiti yapılan 49 hastanenin yenidoğan, çocuk acil ve yoğun bakım bölümlerine tıbbi cihaz bağışında bulunuldu ![]() ![]() : Bebek ölümlerinde Türkiye istatistiklerinin üzücü olduğu bilinen bir gerçek ![]() Tuğra Yazar: Her beş yılda bir tekrarlanan ve sonuçları T ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlık alanında yapılan araştırmalar, bebek ve çocuk ölüm oranları açısından Avrupa Birliği ile aramızda büyük farklar olduğuna dikkat çekiyor ![]() ![]() Birleşmiş Milletler e üye tüm ülkelerin liderleri tarafından kabul edilen ve 2015 yılına kadar gerçekleştirilmesi öngörülen â??Binyıl Kalkınma Hedefleriâ? arasında ise, bebek ölüm oranlarının düşürülmesi ilk sıralarda yer alıyor ![]() : Bankalar Birliğinin "Çok Yaşa Bebek" Projesi bebek ölüm oranlarını azaltmak amacıyla mı kurulmuştur? Tuğra Yazar: Türkiye Bankalar Birliği, tıbbi destek ve sosyal yardım programı olan "Çok Yaşa Bebek programını, bebeklere tam ve yeterli tıbbi müdahale sunulmasına katkı sağlamak için 2003 yılında başlattı ![]() ![]() : Bu proje kapsamında bugüne kadar gerçekleştirilen başarılar nelerdir? Tuğra Yazar: â??Çok Yaşa Bebekâ? kapsamında bugüne kadar Edirne den Diyarbakır a, Trabzon dan Antalya ya kadar Türkiye nin 36 ilinde ihtiyaç tespiti yapılan 49 hastanenin yenidoğan, çocuk acil ve yoğun bakım bölümlerine tıbbi cihaz bağışında bulunuldu ![]() ![]() ![]() : Bu projenin danışma kurulunda hekimler mi yer almaktadır? Tuğra Yazar: Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : Danışma Kurulu nun faaliyet alanları nelerdir? Tuğra Yazar: •Hastanelerin yenidoğan ve çocuk bölümlerinin tıbbi cihaz ihtiyacının tespiti •Cihazların alımı sırasında teknik destek •Cihazların kullanım sonuçlarının periyodik olarak raporlanması: İhtiyacı olan hastaneler size nasıl ulaşabilirler? Tuğra Yazar: 2006 yılında hizmete sunulan www ![]() ![]() ![]() : Yeni hedefleriniz nelerdir? Tuğra Yazar: Türkiye Bankalar Birliği, proje kapsamında 2007 yılında yeni bölgelerden seçilen hastanelere ulaşarak coğrafi yaygınlaşma sağlamayı ve 5 ![]() ![]() Bu proje dışında, Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği nin katkılarıyla, Çok Yaşa Bebek çerçevesinde ailelere ve eğitimcilere yönelik bir eğitim programı uyguluyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Bebek |
![]() |
![]() |
|