Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuklar, kitap, okuyor

Çocuklar Kitap Okuyor

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuklar Kitap Okuyor

Çocuklar Kitap Okuyor
Bu hafta sizlere iki farklı kitaptan bahsetmek istiyorum İlk kitabın adı; Uzi Astım Bu kitap özellikle astım problemi olan küçük çocuklar için uzman doktorlar tarafından yazılmış bir kitap Kitap hem anne babalara hem de çocuklara hastalıkla ilgili çeşitli bilgiler veriyor, resimlerin de katkısıyla çocukların konuyu daha iyi anlamalarını sağlıyor İkinci kitap ise, çocuklara okunan öyküler hakkında boyama çalışması yapmalarına fırsat tanıyor ve çocukların hem dinleme hem de küçük motor gelişimlerini, ayrıca yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedefliyor

Uzi Astım

Yazan: Dr Hakkı Engin Giderer, Dr Işıl Olcay, Dr Özlem Yılmaz Özbek

Resimleyen: Dr Hakkı Engin Giderer / Ankara Kiwanis Kulubü Derneği

Yaş Grubu: Okulöncesi ve yetişkinler

Üç tıp doktorunun, alerjik astımı çocuklara ve anne babalara tanıtmak için hazırladıkları bu kitap üç bölümden oluşuyor: Çocuklar için resimli öykü, anne babalar için astım bilgileri ve bu konuyla ilgili terimleri açıklayan â??Küçük Sözlükâ?

Uzaydan dünyaya gelen Uzi adlı yaratığın öyküsü çevresinde, alerjik astım olan küçük çocuklara bu hastalığın belirtileri; tanı konması ve astımlı bir çocuğun rahayt yaşayabilmesi/iyileşebilmesi için neler yapılması gerektiği, anlayabilecekleri düzeyde, resimlerin de katkısıyla anlatılıyor

Anne babalar için ayrılan sayfalarda hastalıkla ilgili bilgiler veriliyor, hastalığa karşı alınması gereken önlemler, tedavi yöntemleri ve çeşitli ilaçlar tanıtılıyor

Alara nın Bir Günü

Yazan: Müren Beykan

Resimeyen: Huban Korman / Günışığı Kitaplığı

Okuma Yaşı: 4+

Bu kitap, bir "Okumalı Boyama" kitabıdır Siz, çocuklara Alara adlı küçük kızın sabahtan akşama kadar bir gününü nasıl geçirdiğini; evde, yuvada, bahçede neler yaptığını okuyacaksınız Çocuğunuz da kitabın resimlerini dilediği gibi boyayacak Altı kitaptan oluşan â??Okumalı Boyamaâ? kitaplar dizisinin (Deniz, Sanatçılar, Ülkeler 1, Ülkeler 2, Türü Tükenen Hayvanlar, Gemiler, Alara nın bir günü) yayımcısı bu kitapların tanıtımında, â??Boyarken öğrensinler, dinlerken uyusunlarâ? diyor

Çocuğumun yaşam boyu kitap okumaktan zevk alan biri olması için ona bol kitap almanın ve okumanın yanı sıra başka neler yapabilirim?

Çocuğunuzda kalıcı bir okuma alışkanlığı kazandırmak için şunları yapabilirsiniz:

•Çocuğunuzun okuma serüvenine mutlaka siz de katılın En çok hangi konulardan hoşlandığını, neyi sevip neyi sevmediğini sorun

•Çocuğunuzun görüşlerini ve tercihlerini öğrenin ve önemseyin Düşüncelerinin önemsendiğini görmek çocuklara özgüven ve güç kazandırır

•Kitaplar, öyküler ve gerçekle ilgili konuşmalar yapın Kitapların eğlendirici yönü, üzerinde konuşup paylaşınca daha da önem kazanır

•Çocuğunuzun okuma çabalarına destek olun Uygun okuma ortamı ve okuma zamanları yaratın

•Okuyan bir aile olun Hem bilgi edinmek hem de zevk için okumayı siz de çok öenmsediğinizi davranışlarınızla çocuğunuza gösterin

Kaynak: Çoluk Çocuk Dergisi, Sayı: 14, 2002
Çocuk Gelişim Uzmanı

İDİL SEDA AK

Kaynak: Bebek

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com