Prof. Dr. Sinsi
|
Hoş Geldin Naz Lı Kızım!
Hoş Geldin Naz lı Kızım!
Hoş Geldin Naz lı Kızım!
Aylardır süren heyecanlı bekleyişten sonra işte o muhteşem an!
Ta ki o sabaha kadar gelmeye hiç niyetin yoktu Her gün, her gece bekleyişle geçiyordu, ama sen en ufak bir belirti bile vermiyordun geleceğine dair Ve o gece (2 Nisan 2007 Pazartesi), sabaha kadar uyumadım; okuduğum doğum hikayelerinin etkisiyle önce ağlamaya, sonra da â??Lütfen artık gelâ? diye sana yalvarmaya başladım Ağlayışıma baban uyandı, artık doğmanı istediğimi ama sezaryenden korktuğumu söyleyerek ağlamaya devam ettim, omuzlarında Saat sabahın 06:00 sıydı Ağlamaktan yorgun düşen gözlerim nihayetinde uykuya daldı Ancak saat 07:30 da karın ağrısına uyandım ve babanı uyandırıp â??Kalk hayatım, bebeğimiz bugün geliyorâ? dedim
Evet, beni duymuş olmalıydın ki, kararlı bir şekilde, henüz yeni daldığım uykumdan uyandırdın Yaklaşık 3 haftadır arabanın bagajında duran doğum çantamız, nihayetinde hastane yollarındaydı 09:30 da hastaneye vardığımızda, sancılarım yaklaşık 8 dakikada bir gelmeye başlamıştı NST de aynı şeyi söylüyordu, bakalım doktorumuz Hidayet Erkan ne diyecekti? Evet, sancılar vardı ama henüz rahimde bir açılma söz konusu değildi Bu beni biraz hayal kırıklığına uğrattı ama doktorum suni sancı ile doğumu başlatmanın uygun olacağını söyledi Zira plasentan da yaşlanmaya başlamıştı, artık yola çıkma vakti gelmişti!
Babanla birbirimize bakıp, â??İşte o an geldiâ? dedik Odamıza yerleştik ve büyük bir keyifle hazırladığım sarı valizimden, en renkli geceliğimi çıkardım Artık biz hazırdık, ailelerimize ve arkadaşlarımıza haber verebilirdik Ne de olsa, benimle birlikte dokuz doğurmuşlardı
Suni sancı serüvenimiz 11:00 da başlamıştı Güneşin aydınlattığı deniz manzaralı odamızda, adeta bahar sevinci yaşıyorduk Seni kucaklayacağımız ana ilişkin tahminlerde bulunuyorduk Öğle saatlerinde yan odadan yükselen inleme seslerini duyunca, beni zor saatlerin beklediğini fark ettim Nitekim öğleden sonra sancılarımın şiddeti arttığı gibi, aralığı da kısaldı Doğum kursunda öğrendiğimiz nefes teknikleri, ağrımı hafifletiyordu Ecem ile sahil yürüyüşü adını verdiğimiz sancı turlarımızda, bazen sancıdan iki büklüm kalıyor, bazen de gülme krizine giriyordum Derken akşamüstü dayanılmaz hale gelen ve neredeyse nefes bile aldırmayan sancılarla tanıştım Baban elimi sıkıca kavramış, acımı hafifletmek için â??İstersen elimi ısırabilirsinâ? diyor Ama nafile! Ve doktorum kontrol için geldiğinde, doğuma az kaldığını duymak istiyorum Öyle inatçısın ki, saatlerdir çektiğimiz sancıya rağmen hiç yol kat etmemişsin Doğumun sabaha kadar sürme ihtimaline karşı, doktorum epidural takılmasını öneriyor 18:00 da takılan epiduralin 15-20 dakika içinde etkisini göstermesiyle, gözlerimi açtım Ve seni daha sükunetle beklemeye başladım 2 saat sonra doktorum tekrar kontrole geldiğinde, Rukiye hemşireye dönüp â??Doğumhaneyi hazırlayın, yarım saat içinde doğuma giriyoruzâ? dediğinde, yüzümdeki ifadeyi görmeliydin
Ve nihayetinde doğumhanedeyiz! Hayal ettiğim sahnelerin yaşanacağın o odaâ?¦ Her şey öyle keyifli ve gönlüme göre ki; bir yanımda elimi sıkıca kavrayan baban, diğer yanımda o eşsiz anı ölümsüzleştirecek fotoğrafçı Zerin Kültüral ve doğum belgeseli hazırlayan Pınar Çamlıbel Ve içimde sen! 41 haftalık yolculuğunu birazdan tamamlayacaksın bebeğim Dünyaya gelişine tanık olmak, heyecan verici bir duygu Tanışmamıza dakikalar kaldı, senin için biraz zor, sanma ki benim için çok kolay Hala direniyorsun, ben de zorlanıyorum ama kararlıyım Derken kalp atışların düşüyor, duyuyorum ve bu benim gücümü daha da arttırıyor İlerlediğini hissediyorum, saniyeler sonra seni kucağıma alacağım anı düşleyerek son bir kez daha nefes alıyorumâ?¦
İlk gördüğüm pamuk gibi minicik ayaklarınâ?¦ Seni sarıp, göğsüme koyuyorlar ve işte ilk göz göze geldiğimiz o an  İtiraf etmeliyim, beklediğimden daha güzelsin! Gözlerine aşık olduğum adamdan almışsın güzelliğiniâ?¦ O an dönüp babana bakıyorum, gözlerinden süzülen yaşlara, dudağından dökülen â??Bana dünyaları verdinâ? cümlesi eşlik ediyorâ?¦ Ve dışarıda bizi heyecanla bekleyen, ailelerimiz ve en yakın dostlarımızâ?¦ Hastanede bir festival havası yaşanıyor Ne çok sevenimiz varmış meğerâ?¦ Evet güzel kızım, bir bahar gecesi (2 Nisan 2007 Pazartesi) 21:15 te tanıştık seninleâ?¦ Adın Naz, ömrün sağlık ve mutluluk dolu olsun  
Kaynak: Bebek
|