Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bardak, çocuklar, günde, içmeli, iki, süt

Çoçuklar Günde İki Bardak Süt İçmeli

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çoçuklar Günde İki Bardak Süt İçmeli

Prof Dr Arslan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yeni eğitim ve öğretim yılında okula giden milyonlarca çocuk için önem taşıyan konular arasında sağlıklı beslenmenin ilk sıralarda yer aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Çocukların zihinsel ve bedensel olarak sağlıklı gelişmeleri için düzenli süt tüketmelerine dikkat edilmeli Bir çocuğun günde 2 su bardağı süt tüketmesi gerekiyor Beslenme çantasına her gün konulacak
bir kutu süt, çocukların gerek sağlığında, gerekse okuldaki başarısında etkili oluyor''

Çocuklara erken yaşlarda yeterli süt tüketim alışkanlığını kazandırmanın önemine işaret eden Prof Dr Arslan, sütün sağlıklı koşullarda üretilmesi ve tüketiciye sunulmasının da büyük önem taşıdığını belirtti

Prof Dr Arslan, şöyle dedi:

''Sütün hijyenik koşullarda üretilmesi gerekmektedir Aksi takdirde, insan ve çocuk sağlığı açısından taşıdığı avantajlar dezavantaja dönüşebilir Sokak sütü, hastalıklara yol açabilecek birçok mikrop içerebilir Bunları öldürmek için yapılan kaynatma işlemi ise sütün besin değerlerini büyük ölçüde yok eder Işıl işlemden geçirilmiş ambalajlı süt, bu önemli besin kaynağını
tüketmenin en sağlıklı yoludur''

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com