Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bebeğinize, gerekir, mama

Bebeğinize Ne Kadar Mama Gerekir

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bebeğinize Ne Kadar Mama Gerekir




Bebeklerin iştahı günden güne değişmektedir İlk günlerde biberonlara 100’er mililitre mama koyarak iştahını ve ne kadariçtiğini gözleyin Kilo aldıkça bu miktar bebeğinize yetmeyecek ve daha fazlası için ağlayacaktır Bu nedenle biberonakoyduğunuz mama miktarını devamlı arttırmanız gerekecektir Altı aylık olduğunda 200 mililitrelik mamalarhazırlayabilirsiniz Kaba bir hesapla bebeğinizin gereksinimi olan mama miktarı günde kilo başına 150 mililitre kadardırBebeğiniz kilo aldıkça mama miktarıda artacaktır Bebeğinizi süt bebekleri için olan mama ile beş-altı ay besledikten sonra bebeğinize D vitamini ve demir başlamanızgerekebilir Bu konuda doktorunuz size yol gösterecektir Hazır mamalar inek sütünden yapıldığı için ender de olsa bebekte allerji ve sindirim bozukluğuna yol açabilir Böyledurumlarda olanak varsa anne sütüne dönün ve doktorunuza başvurunİnek sütü ise bebeğe allerjik olduğundan ve bebek tarafından sindirimi zor olduğundan en erken dokuz aylıkken verilmeli vesulandırılarak verilmelidir Bebek inek sütü ile beslenirken yine D vitamini ve demir eklenmesi gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.