07-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sünnet Organizasyonları
Sünnet Organizasyonları
Merhaba,
Müthiş eğlendirici ve dinlendirici bir 10 günlük tatilden sonra aranıza geri döndüm, ama kendimi â??tatil yetmedi keşke daha uzun olsaydıâ? düşüncesinden kurtaramadım Minik kızım da yol boyunca uçakta â??keşke dönmesekâ? diye göz yaşı döktü durdu Çocuklar için hele tatil inanılmaz büyük bir değişiklik Bir de biz üç aile gittiğimiz için kızım Ece nin arkadaşları da vardı, 3 kız tatil köyünün altını üstüne getirdiler
Tabii ki işe geri döndüğüme de sevindim İş yerimde ben yokken oldukça hareketli geçen bir dönem yaşanmış ve şimdi de yine hareketli bir dönem başlıyor Her sene haziran ve ağustos ayı boyunca oldukça yoğun çalışmamıza sebep olan, hazırlıklarını büyük bir keyif alarak yaptığımız â??Sünnet organizasyonlarıâ?â?¦
Önceki yazımda da belirttiğim gibi bugünkü yazımda sizlere sünnet organizasyonlarından bahsetmek istiyorum Erkek çocukları olan annelerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum Çünkü şimdilerde sünnet düğünleri oldukça gösterişli ve değişik atmosferler yaratılarak yapılabiliyor Ama ben size hem en ekonomik olarak neler yapabileceğinizi veya dilerseniz en gösterişli neler yapabileceğinizi anlatmak istiyorum
Günümüzdeki sünnet düğünlerinde artık düğün yapılan mekanlarda çocuklar sünnet yataklarında yatırılmıyor Ama anneler evlerinde ki sünnet yataklarının süslenmesi için bizi düğünden 15 gün kadar önce arıyorlar Çünkü şimdilerde amaç yapılan düğünden çocuğunda keyif alması ve eğlenmesi Yani geceyi yatakta yatarak bir köşeden izleyerek geçirmiyor artık çocuklar
Düğün yapılan mekan için bizden bir â??Tahtâ? talep ediliyor, çocuk buraya oturarak gelen misafirleri karşılıyor veya değişik konseptler de bu tahtla düğün salonuna girmesi de sağlanabiliyor Fakat böyle bir taht yerine düğün veya kutlama yapacağınız yerdeki geniş ve yüksekçe bir koltuğu da süslemeniz de yeterli olabilir
Tabii ki düğünler için masa ve sandalyeleri mekana ve konsepte uygun süslüyor, mekana yine sünnet düğününe uygun olarak balonlar la da şenlendiriyoruz Dilerseniz havai fişek gösterisi, anne babanın ilk dansında ışık seli, barkovizyon gösterisi ve daha pek çok detay bütçeniz el verdiğince uygulanabiliyor Ama sünnet düğünleri için yaptığınız kutlama çok ekonomik şartlarla gerçekleşmiş olsa da olmasa da mutlaka tavsiye edeceğim ve â??olmazsa olmazâ? diyeceğim şey sünnet çocuğu ve arkadaşları için â??animasyon ekibiâ? ve â??animasyonlu yiyeceklerâ?dir Kutlamaya sadece bir playaço da çağırabilirsiniz ama eğer bütçenizi çok fazla zorlamayacaksa ben mutlaka birkaç kişiden oluşan kostümlü animasyon ekibi, mutlaka bir illüzyonist veya jonklör, akrobat veya ateşbaz gibi çocukların ilgisini çekecek profesyonel bir ekip çağırmanızı öneririm Ayrıca â??Animasyonlu Yiyeceklerâ? dediğimiz Pamuk Şeker,Dondurma,Kağıt Helva,Macun,Mısır gibi eğlenceli yiyeceklerden bir veya birkaçını da sipariş etmeniz mümkün Bu yiyeceklerin sunumu tamamı kostümlü profesyonel kişilerce eğlenceli bir şekilde yapılacaktır Bence Sünnet düğünlerini planlarken anne-babaların unutmaması ve en çok dikkat etmesi gereken konu öncelikle bu kutlamanın çocuklar için unutulmaz olmasını ve çok eğlenceli geçmesini sağlamaya çalışmaktır Eğer bir de oğlunuzun kız kardeşi var ise onun için de kıskanmasını önlemek için özel bir şeyler planladığımızı unutmayın
En güzel, en eğlenceli, en sevgi dolu günler sizinle olsun
Gaye Özbal
0212-662 35 74
Uğur Böceği Organizasyon
My Day Davet Organizasyon
Kaynak: Bebek
|
|
|