Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Erkekler Kahvehanesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
buçuk, condyloma, hastaligini, kaptim, malasef, yil

Bir Bucuk Yil Once Malasef Condyloma Hastaligini Kaptim Ve B

Eski 07-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Bucuk Yil Once Malasef Condyloma Hastaligini Kaptim Ve B

Soru:
Bir bucuk yil once malasef condyloma hastaligini kaptim ve bu sure icinde hep tedavi altindaydim (su ana kadar 5 sise (35 g) podophylotoxin %5 kullandim) Bu tedavi altindayiken condyloma yuzunden rahmin boynunda bir de erozyon olustu, Pap smear test yaptiktan sonra, erozyonu yaktirdim ve bir bucuk ay once doktorum artik daha tedaviye gerek duymayacagimi anlatti Ancak 1 hafta once cinsel organimda tekrar kasintilar ve rahatsizliklar baslayinca merak ettmeye basladim Su anda yurtdisinda bulundugum icin doktoruma basvuramam ve ne yapacagimi sasirmis vaziyetteyim Bir de merak ettigim 2 sorum olacak
1 Pap smear testin cevabinda HPV'in (human papilloma virus) bulunmadigi tespit edildi, ama okuduklarima gore, condyloma hastaligi zaten HPV'den kaynaklaniyor Jinekologum, tanidik oldugu icin ve beni korkutmak istemedigi icin bu tur sorularima cevap vermekten kaciniyor
2 Bu 15 yil icinde cinsel iliskilerden kacindim tekrar, okuduklarima gore, korktugum su ki artik hic cinsel iliskiye giremeyecegim gibi geliyor Diger insanlara da ayni hastaligi kaptirmaktan korkuyorum zaten condom pek yardimci olamiyor Bu yuzden de "asosyal" olmaya basladim Doktorum tehlikeli olmadigimi tekrarliyor, ama yine de ona inanmam zor gibi geliyor
Lutfen cevap verirseniz sevinirdim
saygilarla

12042008

Cevap:

Merhaba ,

HPV virüsünün genital mukozada oluşturduğu yaralara "genital siğil" denir ******, *****, vulva veya anüs çevresinde ortaya çıkan birkaç milimetre çapında, kırmızımsı veya kahverengimsi papüllerdir (kabarıklıklar)

Toplumda çok sık görülen bir enfeksiyondur Kabaca her on kişiden birinde genital siğil olduğu söylenebilir

HPV virüsünü kapar kapmaz hemen genital siğil ortaya çıkmaz Klinik ortaya çıkması genellikle birkaç ayı, bazen yılları bulur En sık cinsel temas yoluyla bulaşır ancak cinsel temas olmadan da bulaşması mümkündür

HPV'nin 78 türü bulunur Kana geçmez, HPV'nin aşısı yoktur

Genital siğil ve kanser
Genital siğil tehlikeli bir hastalık değildir Tedavisi vardır Ancak bazı HPV türleri genital siğilin yanısıra anogenital kanserlere de (özellikle serviks kanseri) sebep olabilir Her genital siğil vakası kanser olacak diye bir şart yoktur, ancak kanser olma riski artmıştır

Genital siğil teşhisi nasıl konur?
Genital siğilin teşhisini cilt doktoru muayene ederek koyar Teşhisi koyması için lezyonu görmesi gerekir Doktor, lezyonların daha iyi görünmesi için cilde bazı solüsyonlar sürebilir -böylece siğiller beyaz renkte gözükecektir- veya büyüteçle yaraları inceleyebilir

Tedavisi
Tedavide kullanılan ilaçlar

Keratolitik ajanlar: Üstteki deriyi içindeki HPV virüsüyle birlikte ortadan kaldıran, kurutan ilaçlardır
İmmünmodülatörler: Bağışıklık sistemi düzenleyiciler Etki mekanizmaları tam bilinmiyor Ancak bağışıklık sisteminde bazı kilit maddeleri etkilediği sanılıyor
İnterferonlar: Anti-viral, anti-tümör ve bağışıklık düzenleyici etkileri olan ilaç grubu
Antimetabolitler: Kanser tedavisinde de kullanılan, hücre bölünmesini engelleyen ilaçlar

Cerrahi yöntemler

Kriyoterapi: Siğili dondurarak tedavi eder Özellikle *****teki ve vulvadaki lezyonlar için bu tedaviye iyi yanıt verirler Ancak ağrı ve ödem gelişebilir
Elektrokoter: Yine ilaca yanıt vermeyen büyük lezyonlar bu işelemle cerrahi olarak çıkarılıp kalan doku koterle yakılabilir
LEEP: Kanca şeklinde bir koterle siğilin altından yakılarak siğil çıkarılır

Size en uygun tedavi yöntemini cilt doktorunuzla birlikte seçmelisiniz Genital siğil tekrarlayabilir Çünkü virüs tekrar gelip bulaşabilir

Bu hastalıkta en istenmeyen şey, genital siğilin kötü huylu bir tümöre, kansere dönüşmesi olasılığıdır Özellikle serviks (rahim boynu) kanserlerinin %90'nın nedeni HPV'dir O yüzden kendisinde veya eşinde genital siğil olan bütün kadınların rutin yıllık jinekolojik muayenelerine gitmeleri ve Pap-Smear testini -siğil iyileşse dahi- her yıl yaptırmaları şarttır Yine tedavi edilmeyen genital siğillerin yaptığı lezyonlar ilerleyip *****, anüs, vulva, ****** kanserine dönüşebilir

Sağlıklı ve keyifli bir yaşam dileklerimizle

Bu tavsiyeler, genel bilgilerdir Fakat unutmayınız ki, özel rahatsızlığınız için en iyi tavsiye, şikayetlerinizi dinleyen ve sizi muayene eden doktorunuzun tavsiyesidir

12042008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com