![]() |
Sol Yanim Aciyor Anne |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sol Yanim Aciyor AnneMerhaba anne, Yine ben geldim ![]() Merak etme okuldan çıktımda geldim ![]() Annelerde babalar gibi merak eder mi bilmiyorum ama Ali "Okula gitmezsem annem çok kızar, merak eder" demişti de Onun için söylüyorum ![]() Geçen hafta öğretmen, Sağ elimde sarımsak, sol elimde soğan dedirte dedirte Öğretti sağımı solumu ![]() Ben biliyorum artık anne sağım neresi, solum neresi Ağrıyan yanımın neresi olduğunu Şimdi iyi biliyorum anne ![]() Hani geçen geldiğimde Şuram acıyor işte şuram demiştim de Bir türlü söyleyememiştim ya acıyan yanımı anne Bak şimdi söylüyorum Şuram işte, Sol yanım çok acıyor anne ![]() Hem de her gün acıyor anne her gün ![]() Dün sabah annesi Ayşe nin saçlarını örmüştü ![]() Elinden tutup okula getirdi ![]() Yakası da danteldi ![]() Zil çalınca öptü, hadi yavrum sınıfa dedi ![]() Bende ağladım, Ağladım hiç de utanmadım ![]() Öğretmen ne oldu dedi ![]() Düştüm dizim çok acıyor dedim ![]() Yalan söyledim anne ![]() Dizim acımıyordu ama sol yanım çok acıyordu anne ![]() Bugün bende saçım örülsün istedim ![]() Babam ördü ama onunki gibi olmadı ![]() Dantel yaka istedim ![]() Babam "Ben bilmem ki kızım" dedi ![]() Bari okula sen götür dedim ![]() "kızım, iş" dedi ![]() Bende banane dedim, ağladım ![]() "kızım, ekmek" dedi babam ![]() Sustum ama okula giderken yine ağladım anne ![]() Ha bide sol yanım yine çok acıdı anne ![]() Herkesin çorapları bembeyaz, benimkiler gri gibi ![]() Zeynep "annem beyazlara renkli çamaşır katmadan yıkıyormuş" dedi ![]() Babam hepsini birlikte yıkıyor ![]() Babam çamaşır yıkamasını bilmiyor mu anne? Uff babam, her gün domates peynir koyuyor beslenmeme ![]() Üzülmesin diye söylemiyorum ama Arkadaşlarım her gün kurabiye, börek, pasta getiriyor ![]() Biliyorum babam pasta yapmasını bilmez anne ![]() Hava kararıyor, ben gideyim anne ![]() Babam bilmiyor kaçıp kaçıp sana geldiğimi ![]() Duyarsa kızmaz ama çok üzülür biliyorum ![]() Kim bozuyor toprağını, Çiçeklerini kim koparıyor ![]() İzin verme anne ne olur toprağına el sürdürme ![]() Eve gidince aklıma geliyor bide bunun için ağlıyorum anne ![]() Bak kavanoz yanımda, toprağından bir avuç daha alayım ![]() Biliyor musun anne her gelişimde aldığım topraklarını Şu kavanozda biriktirdim ![]() Üzerine de resmini yapıştırıp başucuma koydum ![]() Her sabah onu öpüyor kokluyorum ![]() Kimseye söyleme ama anne Bazen de konuşuyorum onunla ![]() Ne yapayım seni çok özlüyorum anne ![]() Ha unutmadan, Öğretmen yarın anneyi anlatan bir yazı yazacaksınız dedi ![]() Ben babama yazdıracağım ![]() Öğretmen anlarsa çok kızar ama banane kızarsa kızsın ![]() Ben seni hiç görmedim ki neyi, nasıl anlatacağım anne ![]() Senin adın geçince sol yanım acıyor anne ![]() Hiç bir şey yutamıyorum ![]() Bazen de dayanamayıp ağlıyorum ![]() Kağıda da böyle yazamam ya anne ![]() Ben gidiyorum anne, Toprağını öpeyim, sende rüyama gel beni öp ![]() Mutlaka gel anne, Sen rüyama gelmeyince sol yanımın acısıyla uyanıyorum anne ![]() Sol yanım acıyor anne ![]() İşte tam şurası, Sol yanım çok acıyor anne ![]() Seni çok özledim, Anne çook ![]() ![]() ![]() Kaynak: Hekimce |
![]() |
![]() |
|