Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Gebelik & Doğum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anneleri, ileri, testleri, yaptırmalı, yaş

İleri Yaş Anneleri Hangi Testleri Yaptırmalı?

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İleri Yaş Anneleri Hangi Testleri Yaptırmalı?




İleri yaş anneleri hangi testleri yaptırmalı?

İleri yaş anneleri hangi testleri yaptırmalı?[/b]Âdetin iki-üçüncü günü yapılacak olan FSH, LH, E2 ölçümü bize yumurtalık rezervi hakkında bilgi verir Çok yüksek değerler ise menopozal dönemin başladığının göstergesi olabilir Ek olarak istenen TSH ve serbest T3-T4 testleri, tiroid hastalığıyla ilgili var olan bir yetersizliği ya da aşırı tiroid hormon üretimini ortaya çıkararak, bu durumların gebelik ve gebelik oluşumu üzerine istenmeyen etkilerini önlememizi sağlar Rahmin iç yapısının özelliği, yapılabilecek hidrosonografi ya da histerosalpingografi fikir verici olabilir Tanısal laparoskopi gebeliği engelleyen bir pelvik bozukluğun tanınması açısından yapılabilir Yapılacak tetkikler gereksiz ve yok yere hastanın gebelik oluşumu açısından geç kalınmasına yol açmamalıdır Eş faktörünün de değerlendirilmesi artan eş yaşı nedeniyle akılda tutulması gereken bir testtir
[/b]

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.