![]() |
Kanserden Korunmanın Yolları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanserden Korunmanın YollarıBol şekerli çaya veya kahveye 'elveda' demenin zamanı geldi ![]() ![]() ![]() Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk kaçınarak bol sebze ve meyve tüketilmesi uyarısında bulundu ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Şeker yerine tatlandırıcı kullanmayı düşünüyorsanız başka bir tuzağa düşmüş olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan pişirme işleminin besinlerdeki enzimleri ve vitaminleri yok etmesi nedeniyle kanserin çiğ yiyeceklerdense pişmiş yiyecekleri sevdiğini vurgulayan Aydın, beslenmede alınacak bazı tedbirlerle kanserlerin en az üçte iki oranında önlenebileceğini bildirdi ![]() “-Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin -Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin -Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin ![]() -Bol taze sebze ve meyve yiyin -Yeterli omega-3 alın, ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın ![]() -Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin -Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin ![]() ![]() -Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin -Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin -Streslerden uzak durun -İyi uyuyun -Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum -D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın -Yeteri derecede egzersiz yapın -***** kullanmayın -İşlenmiş soya ürünü yemeyin -Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin ![]() -Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen ihtiva eder -Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|