![]() |
Dudakla Bardak Arası... |
![]() |
![]() |
#1 |
virüs
|
![]() Dudakla Bardak Arası...Eski Sisam krallarından Ancee adında bir zalim, yeni yaptırdığı bir bağa üzüm kütükleri diktiriyormuş ![]() İşlerin bir an önce bitmesini sağlamak için de kölelerini hiç dinlenmeden çalıştırıyormuş ![]() O zavallı kölelerden biri, birgün pek bitkin düştüğü için dayanamaz ve zalim krala: - Niçin bu kadar acele ediyorsunuz efendim? Siz bu bağın üzümlerinden yapılacak şarabı hiçbir zaman içemeyeceksiniz ki ! ![]() ![]() ![]() Kral biraz kızmışsa da sesini çıkarmamış ![]() Nihayet gün gelip üzümler yetiştikten sonra, kral köleler de dâhil herkesin hemen toplanmasını emretmiş ![]() Bir müddet sonra da o bağın üzümlerinden yapılmış şaraptan bir bardak getirilmesini emretmiş ![]() bulunan köleyi de huzuruna çağırtmış ![]() Şarap bardağını eline alarak: - Söyle bakayım, benim bu şaraptan hiçbir zaman içemeyeceğimi tekrar iddia edebilir misin? diye sormuş ![]() Köle şöyle cevap vermiş: - Belli olmaz efendim ![]() ![]() Çünkü dudak ile bardak arasındaki mesafe çok uzundur ![]() O arada başınıza neler gelebileceğini de bilemem! Köle sözlerini bitirir bitirmez, içeri kralın adamlarından biri girmiş ![]() Bir yaban domuzunun bahçeye girdiğini ve asmaları kırıp döktüğünü söylemiş ![]() Kral elindeki bardaktan bir damla dahi içmeden hemen dışarı fırlamış ![]() Bahçede domuzun bulunduğu yere koşmuş ![]() Kral ve domuz arasında öldüresiye bir mücadele başlamış ![]() Sonunda yaban domuzu mızrak gibi azı dişleriyle, Sisam kralının karnını yarıp ölümüne sebep olmuş ![]() Kral bostanda, bardak masada kalmış ![]() ![]() ![]() Şu söz bu olayı güzel bir şekilde ifade ediyor: "Nasip ise gelir Hint'ten Yemen'den, Nasip değil ise ne gelir elden?" Kalbinize yakın bulduklarınızı çantada keklik sanmayın ![]() Sıkıca asılın onlara tıpkı hayata asıldığınız gibi ![]() ![]() ![]() Çünkü onlarsız hayat da anlamsızdır ![]() ![]() Hayatı çok hızlı koşmayın, nereden geldiğinizi ve nereye gittiğinizi unutmayın ![]() Hayatın bir yarış değil, her saniyesinin tadı çıkarılması gereken güzel bir yolculuk olduğunu aklınızdan çıkarmayın ![]() Dün tarih oldu ![]() ![]() ![]() Yarın bir sır ![]() ![]() ![]() Bugünün kıymetini bilin ![]() Sevgiyle Kalın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|