02-25-2007
|
|
Ergenekon
|
1000 Euro Kazanmak İster misiniz?
Bana bu soruyu bu gece geç vakit Tv kanallarını ne var ne yok diye dolaşırken, güzelce hoş bir bayan sordu Bayanın elinde Euro'lar, arka planda bir tablo " şekilde kaç kare var?" yazıyor Eeee! " Anamızın ilkiyiz, bilmece-bulmaca da tilkiyiz" ya hemen sazan gibi atladım Saydım tam 48 tane " Oh" dedim içimden nasılsa bizim ahalinin % 90 nın aklı matematiğe basmaz, parmak sayısından fazla sayı içeren soru sordun mu şaşırır kalır Benden önce bilen olmaz bu soruyu heveslenmesinde istenen numarayı aramak için telefona asıldım Kulağım da güzel bayanda "Sorulan matematik sorusunu bilin yarışmaya katılın" diyor Oh ki oh! Katılma şartı da ikramiye kazanma şartı da benim branştan geçiyor
Altta bir şeyler yazıyor ama, inanın o kadar küçük ve hızlı ki, 500 metreden darı tanesini gören şahin 160 km hızla oraya hamle etse yakalayamaz Hem bana ne, var ya 500 kontörüm, zaten cevabı biliyorum
Çevirdim numarayı, mekanik bir ses " kolay soruyu bilme şansını kaçırdınız" Hoppala birşey sormadı ki Bir daha ,bir daha ,bir daha aradım hırs bastı Hep aynı ses Nihayet yakaladım, üç çarpı iki kaçtır "Altııııı" diye bağırdım "Lütfen tuşlayınız" Offff! 6 tuşunu ararken geç kaldık Bayan da en şuh haliyle " son 4 dakikam , parmaklar      " diye cilve yapıyor Tekrar hamle ettim Gene yakaladım kolay soruyu, daha üç derken, bastım 6 tuşuna " Maalesef bilemediniz tekrar deneyin" Her arayışta ayrı soruymuş ne bileyim Acemilik işte Bayancık, son 4 dakika demişti ben 40 dakikadır arıyorum, bitmek bilmedi 4 dakikası Tuttursam bileceğim soruyu da O aksilik bu aksilik derken, benim telefonun operatöründen bu sefer mekanik ses " arama yapmak için kontör yüklemelisiniz " Ne çabuk bitti ya 500 kontör Ben ne yapacağım şimdi bir ay kontörsüz Cevabı da biliyordum yazık oldu bana
|
|
|