Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
idrar, mesane, yolu

Mesane Ve İdrar Yolu

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mesane Ve İdrar Yolu




Mesane ve İdrar Yolu


Mesane kalça kemiği ile rahim arasında uzanır İdrarın, böbrekler tarafından üretildikten sonra depolandığı kesedir Mesanenin, idrar doldukça genişleyebilen esnek ve kaslı duvarları vardır
Bu duvarlar kasıldığı zaman idrar 3,5-4 cm uzunluğunda ince bir tüp olan uretraya (idrar yolu) sızar Uretra nın ağzı klitoris ile ****** arasındadırErkeklerde ve kadınlarda da mesane ve uretra (idrar yolu) vardır, ama bunların yapısı iki cinste birbirinden farklıdır Bu nedenle ortaya çıkabilecek sorunlar değişiktir ve bazı rahatsızlıklar daha çok kadınlarda görülür Örneğin, kadınlarda, üretra hem ******ya hem de mikrop barındıran anüse daha yakın ve erkeklerdekine kıyasla daha kısa olduğu için; üretra ve mesane enfeksiyonları (sistit) daha fazla görülürAyrıca, bazı yaşlı kadınlarda idrarını tutamamak gibi sorunlar ortaya çıkabilir Bunun nedeni, alt karın kaslarının zayıflayarak mesane ve diğer iç organları taşıyamaz hale gelmesi sonucunda, organların aşağıya sarkmasıdır


İdrarda kanama 'kanser' habercisi


İdrarda kan görülmesi


Beş kadından birinin derdi: Sistit


Sünnet idrar yolları enfeksiyonunu önlüyor!


İdrar sıklığının artması hastalık belirtisi



Çocuk ve İnmemiş Testis, Çocuk Mikro*****, Gömük *****, Ayaktan Devamlı Periton Diyalizi, İdrar Kesesi Hastalıkları, Testis Hastalıkları, Üretrit (Kronik), Üretra Daralması, Hamilelikte İdrar Yolu Enfeksiyonları, Balanit, Böbrek Taşı Kırma Tedavisi, Böbrek Yetmezliği Hastalığı, Böbrek Kistleri, Prostat Enfeksiyonu İltihabı, Çocuklarda Üriner Enfeksiyonları Belirtileri Nelerdir?

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.