Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1992, cerrahisi, göğüs, haydarpaşa, merkezi, yılından

1992 Yılından Sonra Haydarpaşa Göğüs Cerrahisi Merkezi

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1992 Yılından Sonra Haydarpaşa Göğüs Cerrahisi Merkezi

Arif Tarhan 1992 yılı temmuz ayında Haydarpaşadaki İstanbul Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezine başladım İstanbul tıp fakültesini yeni bitirmiş başında kavak yelleri esen bir gençtim TUS (Tıpta uzmanlık sınavını kazandıktan sonra büyük heyecanla yeni hayatıma adım attım Mürşit Koryak
Geldiğimde Hastanede yeni bir yönetim hüküm sürüyordu Dr MÜRŞİT KORYAK İsmi gibi mürşit bir insandı Elinde telsizle bazen aniden onu cerrahi yoğun bakımda görünce heyecandan bacaklarımızın bağı çözülürdü Çok karizmatik bir insandı Kimsenin faredemeyeceği şeyleri farkeder, göremediklerini görür ve arkasındaki hemşire ordusunu azarlar uyarırdı Bazen de hasta monitörlerinin üzerini şöyle parmağı ile siler ve elindeki tozu gözterip Nedir bu, kaç defa söyleyeceğim buralar saat başı silinecek, demedimmi ben? Bir daha görmeyeyim! derdi 30 yataklı her yatağın başında son model tüm cihazların bulunduğu devasa bir yoğun bakımın bırakın Türkiyeyi dünyada bir eşi yoktu Burada çalışmaya başladım Üslerimiz o kadar bilgili idi ki biz de zamanla hızla kendimizi onlara uydurmak için çok çalışmamız gerektiğini düşünürdük Hastane Öksüz Kaldı
Dünyada kardiyopleji yılları başlamış, hastane buna iyi ayak uydurmuştu Dr Azmi Özler, Dr Besim Yiğiter, Dr Ergin Eren gibi yurt dışı deneyimleri olan şefler iş başına geçmişlerdi

Bu arada yeni Kule binanın maketi hazırlanmış ve hızla yapımına başlanmıştı Eşi görülmemiş büyük modern bir kalp cerrahi merkezi yükselecekti artık arkamızda Zaman akıp geçti uzmanlık eğitimimin 3 yılında Siyami Ersek hastalandığı için hastanemize getirildi Yoğun bakımda bir süre kaldıktan sonra maalesef kendisini kaybettik AZMİ ÖZLER
Mürşit beyin başhekimlikten ayrılmasından sonra hastanemizde kısa süreli başhekimlikler dönemi başladı Siyasi konjoktür artık hastanemizi daha fazla etkilemeye başlamıştı En uzun başhekimlik dönemi Dr Azmi Özler zamanında hastanede insan merkezli değişiklikler olmaya başladı Daha sosyal bir anlayış modernleşmenin yeni adımları bu dönemde atıldı Yine KULE Bina adını verdiğimiz Hastane binası Sayın Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer'in de katılımları ile açıldı Bu dönemde ameliyat sayıları ileri derecede arttı ve kalte ile çeşitlilik de tabi beraberinde arttı Dr Azmi Özler de başhekimlikten ayrıldıktan sonra yine kısa başhekimlikler dönemi başladı hastanede Şu anda hastanemiz ameliyat sayısı olarak dünyanın sayılı merkezlerinden birisi halindedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com