Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındık, hastaları, kalp, yiyin

Kalp Hastaları Fındık Yiyin

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalp Hastaları Fındık Yiyin





Haftada bir kez fındık tüketenlerin kalp damar hastalığına yakalanma riskinin yüzde 83, haftada 4 gün tüketenlerin ise yüzde 35-40 oranında azaldığı belirtildiKaradeniz Teknik Üniversitesi KTÜ Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Asım Örem, uzun zamandır fındık üzerinde çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalar sonucunda birçok bilimsel veri elde ettiklerini söyledi

Fındığın yanında ceviz, badem ve fıstık gibi ürünleri de incelediklerini ifade eden Prof Dr Örem, elde edilen sonuçları, Bodrumda gerçekleştirilen 8 Klinik Biyokimya Kongresi
de de sunduklarını bildirdi

Prof Dr Örem, "Sonuçlara göre, haftada bir kez düzenli fındık tüketenlerin kalp damar hastalığına yakalanma riski yüzde 83, haftada 4 gün tüketildiğinde ise yüzde 35-40 oranında azalıyor" dedi

Prof Dr Örem, fındık ya da genellik bu ürünün yerine yenilen ceviz, badem ve fıstığın, tüketim şekli kadar tüketilecek miktarın da önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu ürünler, aparatif olarak, öğle ve akşam yemeklerinden 15-2 saat önce alınmalı ve akşam yemeklerinden sonra mümkünse alınmamalı Günlük tüketilecek miktar ise yaklaşık 40-50 gram olmalı Aşırı tüketim, 100 gramın üzeri, kilo aldırabilir Fındık ve benzeri ürünleri tüketmek sağlıklı beslenmede bir hayat tarzı olmalı"

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR

Prof Dr Örem, bu ürünlerde kalbi koruyucu moleküller bulunduğunu belirterek, bu moleküllerin etkilerini şöyle açıkladı:

"Ürünlerin yapılarındaki tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri kan kolesterol ve trigliseritlerini düşürmekte, iyi kolesterolü HDL artırmaktadır, kötü kolesterol taşıyıcısı olan LDLyi azaltmakta ve onun damar duvarında birikecek şeklinin oluşmasını önlemektedir Steroller dediğimiz bitkisel kolesterol benzeri moleküller, kolesterolün bağırsaktan emilimini azaltmaktadır, böylece kan kolesterol düzeyi düşmektedir Bol lif içeriği nedeniyle hem kan kolesterol düzeyleri düşmekte, hem de şeker hastalığına yatkınlık azaltılmaktadır Yapıdaki yüksek E vitamini, vücudun günlük ihtiyacını karşılamakta ve yağları ve hücreleri korumaktadır Yüksek arginin amino asidinden damarı gevşeten bir molekül nitrik oksit sentezleyerek, damar yapısı korunmaktadır Ayrıca yapıda bol bulunan kalsiyum, magnezyum, potasyum, folik asit ve diğer eser elementler, vücutta birçok faydalı etkilere neden olmaktadır"
Kaynak: MaxiSağlık

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.