Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyopsisi, hepatit, karaciğer, sorularınızın, taşıyıcısı, yanıtları

Hepatit B Taşıyıcısı Ve Karaciğer Biyopsisi (Sorularınızın Yanıtları)

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hepatit B Taşıyıcısı Ve Karaciğer Biyopsisi (Sorularınızın Yanıtları)

Merhaba, ben iki yıldır Hepatit B taşıyıcısıyım AST 18 ALT 23 bir de HBV DNA 13909 kopya/ml cıktı Doktorum karaciğeri görmek için biyopsi istedi bir sakıncası var mı? Normalde 10,000 den sonra ilaç tedavisi uygulanıyormuş ne kadar doğru bir de intaniyeye gidiyorum başka nereye gidebilirim

Karaciğer enzimleriniz normal, HBV DNA düzeyiniz düşük Hepatit B taşıyıcısısınız Bu değerler uzun süredir böyle devam ediyorsa karaciğer biyopsisi olmanız gerekli olmadığı gibi tedaviye başlanması için tek kriter de HBV DNA sayısı değildir Taşıyıcı olan birinde zaten tedavi düşünülmez Karaciğer hastalıkları üzerine eğitim alanlar Gastroenterologlardır Gereksiz işlemlerden sakınmak, doğru ve etkili tedavilere ulaşmak için mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız

Baş dönmesi

Nevzat Bey iyi günler benim sorunum baş dönmesi İki haftadır beynim sanki çok sarsılıyor, ama son iki gündür arttı ve ara ara bulantı oluyor Dengem bozuldu sonra da bu sorun baş ağrısı şeklinde devam ediyor Bende bir de kilo kaybı ve halsizlik de var Ne yapsam kilo alamıyorum Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Kilo alamamak ile kilo kaybı farklıdır Sizde hangisi var anlaşılmıyor Halsizlik ve kilo sorunu için bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız Baş dönmesi, bulantı ve dengesizlik sağlık açısından önemli belirtilerdir ve ihmal edilmemelidir Bunun için Kulak Burun Boğaz ve Nöroloji Kliniklerine başvurmalısınız

Gastrit ve gaz

Midemde gastrit, karında şişkinlik, alttan ve üstten gaz çıkma hali var Bu durumlar beni çok rahatsız ediyor Lansor,talcid kullanıyorum Ne yapmalıyım? Saygılar

Karında şişkinlik ve gaz yakınmalarınız kalınbağırsağınıza ait olup tetkiki gerekir Kullandığınız ilaçlar belirttiğiniz yakınmalar üzerine etkili değildir Bu nedenle bir gastroenteroloji Ünitesinde tetkik edilmeli ve gerekli tedavinizi olmalısınız Midenizde gastrit olması bir yakınmanızın olmasını gerektirmiyor Bu işlemler sırasında mide ile ilgili yakınmalarınız varsa onlar da değerlendirilecektir Geçmiş olsun

5 yıldır bağırsakta polip ve rektit var Sürekli mukus geliyor Kabızlık ve ağrım var Sfinklerde sarkma var prolapsus ameliyatı oldum Salofalk 250 mg kullanıyorum Ne yapmamı önerirsiniz? Saygılarımla

Bağırsakta 5 yıldır polip olmaz Polibiniz (yani et beniniz) varsa zaten görüldüğü anda çıkartılmış olmalıdır Yeni oluşacak polipler açısından kolonoskopik olarak belli aralıklarla takibiniz gereklidir Kabızlık, makatta ağrı ve mukuslu dışkılama nedeni ile kalınbağırsağınıza yönelik olarak incelenmelisiniz Salofalk isimli ilacı hangi dozda aldığınızı yazmamışsınız, ayrıca yazdığınız yakınmalara bakarak bu ilacınızı kullanmanızı gerektirecek bir durum görünmüyor Bulunduğunuz yerde mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız Geçmiş olsun

Hastalandığımızda niçin idrar tahlili oluruz?

Bazı hastalıklar idrarda değişikliğe neden olur İdrar yollarında kanama, enfeksiyon, şeker hastalığı, sarılık, beslenme yetersizliği gibi durumlar düşünüldüğünde ve böbreklerin fonksiyonlarının değerlendirilmesi istendiğinde bu tetkik yapılır

Siroz ve portal hipertansiyon

14 yıldır karaciğer hastasıyım Portal hipertansiyon konulan teşhis Ama şu an hastalığım ilerledi nakil olmadığım içinde siroza doğru yol aldım Gecen yıl osteoporoza girmişim Yaşım 36 ama hastalığımdan dolayı erken olmuşum kemiklerimde kırılmalar oldu Yürümede zorluklar çektim Şu an sağ bacağım basenden itibaren kırık, nefes almakta zorlanıyorum Burnumdan 5 kez kan boşaldı tamponla durduruldu, sizce artık yaşama şansım ne kadar? Artık iyileşmem çok zor değil mi? Cevap verirseniz çok sevinirimTeşekkür ederim Saygılar

Karaciğerde gelişen siroza bağlı olarak (kanın karaciğerden geçişinin zorlanması sonunda ilgili damarlarda gelişen basınç artışı yani) portal hipertansiyon ortaya çıkar Karaciğerinizde neyin siroza neden olduğunu yazmamışsınız Siroz iseniz bunun seviyesi de ancak yapılan tetkikler sonunda belirlenebilir ki bu veriler elde olmadığından bir fikir vermek mümkün değil Burun kanamalarınızın nedeni karaciğer hastalığı olabileceği gibi doğrudan burundaki damarlara bağlı da olabilir Az bilgi nedeni ile hastalığınızın gelecekteki seyri hakkında yorum yapamam; ancak sorularınızı sizi takip eden Gastroenteroloji Uzmanına soracak olursanız sağlıklı bilgi elde edebilirsiniz Geçmiş olsun

Kasıkta ağrı

Benim kasığımda ağrım çok oluyor Sağ tarafımda özellikle ve bazen de yürümeme engel oluyor yürüyemiyorum Sizce nedeni nedir?

Ortopedik sorunlar başta olmak üzere cerrahi, kadın hastalıkları ve gastroenterolojik sorunlar belirttiğiniz yakınmalar neden olabilir Geçmiş olsun

Selam hocam ben 21 yaşındayım 1 sene önce başlayan şikayetlerim var ayağımda mantar, mayasıl var Mide için endoskopi yaptırdım gastrit, ülser dediler Sonra yüksek tansiyon çıktı sık idrarım geliyor, ağrıyor ve yanıyor tam olarak yapamıyorum 5 dakika içinde 10 defa gidiyorum başım çok ağrıyor, dönüyor, gözlerim ve sol böbreğim de ağrıyor, sol omzum sırtım hatta damarlarım da ağrıyor ayaklarım şişiyor diz kapaklarım ağrıyor bazen de sol kolum seğiriyor Lütfen bana yardım edin

Çok sayıda yakınmayı peş peşe yazmışsınız Sık idrara çıkma, ayaklarda şişme, tansiyon yüksekliği, mide ile ilgili sorunlar, baş ağrısı, vs Bu kadar çok yakınma olduğuna göre bu köşeden fazla bir yardım mümkün değil Öncelikle bir İç Hastalıkları Uzmanı tarafından muayene edilmeli ve ayrıntılı olarak tetkik edilmelisiniz

Bilirubin

Sn hocam benim bilirubin im yükseldi 3-4 yıl kadar önce dok gittim tedavi gerekmez dendi Ben rahatsız oluyorum tedavisi mümkün mü?

Bilirubin denilen tetkik 2 bölümden oluşur diret ve endirekt Hangi fraksiyonun yükseldiğini yazmadığınız gibi kaç olduğunu da yazmamışsınız Az bilgi ile bilgi vermek mümkün değildir Sorunuzu ayrıntılı olarak sorunuz

Göbekten akıntı

Arkadaşımın göbeğinden irin akıyor doktoralar çaresiz bir hastalık olduğunu söylemiş bana tam anlamıyla bir şey söylemiyor Acaba bu hastalığın adı nedir? Ne olur en kısa zamanda bir bilgi istiyorum

Göbekten olan akıntılar (omfalit) o bölgenin enfeksiyonu ile ilgili olup lokal ve sistemik dediğimiz antibiyotiklerle tedavi edilir Göbekten olan akıntının çaresiz olması gibi bir durum söz konusu değildir Hekiminizin söylediklerini yanlış anlamış olmalısınız Geçmiş olsun

Sık dışkılama

Çok sık büyük apteste çıkıyorum ama bir türlü rahatlayamıyorum Akşama doğru karnım aşırı şişiyor Yediklerimi kısa strede tekrar çıkartıyorum, ama normal bir dışkı değil Bu yüzden çok endişeliyim Çok doktora gittim Gaz var deyip gönderdiler Cevabınızı bekliyorum

Anlattığınız iritabl bağırsak sendromu denilen duruma benziyor; ancak kesin tanının konabilmesi ve tedavinin yapılabilmesi için muayene ve tetkik gereklidir Tüm tetkikleriniz yapılmış ve bir hastalık bulunmamışsa o zaman bu duruma yönelik tedavi verilmelidir Bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız önerilir

Dr Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com