|
|
Konu Araçları |
ağrısı, mide, sinirsel, sorularınızın, yanıtları |
Sinirsel Mide Ağrısı (Sorularınızın Yanıtları) |
07-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sinirsel Mide Ağrısı (Sorularınızın Yanıtları)Yaklaşık 2 yıldır mide ağrısı çekiyorum Geceleri uykudan uyanıyorum, midemle beraber sırtım ağrıyor Hiçbir ilaç, iğne ağrıyı geçirmiyor Ellerimle mide boşluğumu ovuyorum ya da yüzüstü yatıp ağrıyı azaltmaya çalışıyorum, dayanamıyorum Film çektirdim, temiz çıktı Doktorlar sinirsel diyor, yemek yiyemiyorum Anneyim, sütüm az geliyor Zor durumdayım, yardım edin Sinirsel denilen ağrılar geceleri uyandırmaz Eğer gecenin bir vakti ağrı ile uyanıyorsanız bunun mutlaka organik bir nedeni vardır Karında mide, bağırsak, pankreas, safra kesesi ve safra yolları hastalıkları ile böbrek hastalıkları, periton ve mezenterin patolojileri ile karın duvarına ait ağrılarla omurgaya ait ağrılar araştırılmalıdır Bulunduğunuz yerde güvendiğiniz bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız halinde tüm bu organ ve dokularınız sistematik olarak araştırılabilir Geçmiş olsun Mideme basınca ağrı oluyor Hocam iyi günler, bende mide başlangıcı dediğimiz iki göğüs arasıyla midenin birleştiği yerde ağrı oluyor Bastırınca bu beni rahatsız ediyor, önemli bir durum mudur? Saygılarımla… Tarif ettiğiniz bölgede normalde bir yakınmanız yok ise anlamlı bir sorun olduğu düşünülmez Ancak yalnızca basmakla bir hassasiyet varsa bu alanın izdüşümünde ana damarımızın (aort) geçtiğini ve basmakla hassasiyete neden olabileceği unutulmamalıdır Yine de kesin bir şeyler söyleyebilmek için bir hekimin muayene etmesi gerektiğini de belirtmeliyim Midem ekşiyor Çay, pişmemiş soğan, meyve suyu - tatlı, poğaça, su gibi gıdalar midemde ekşime meydana getiriyor Bazı mevsimlerde sıklık ve artış oluyor Ayrıca ağır kaldırırken ve eğilirken de aynı rahatsızlık söz konusu iİginize şimdiden teşekkür Mide yakınmalarınız açısından endoskopinizin (Gastroskopi) yapılması gereklidir Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız Ağır kaldırmakla olan ağrılarınız da bu aşamada değerlendirilir Geçmiş olsun Karnım ağrıyor Karnımda iki gündür şişlik ve ağrı var Ayağa kalkınca ağrım artıyor Yatmayı tercih ediyorum Yemek yiyemiyorum Yiyince sanki tonlarca yemek yemişim gibi ağrım oluyor Özellikle sağ kaburga altında rahatsızlık hissediyorum Tuvalete ishal olarak çıkıyorum, bazen normal Mide bulantım ya da kusmam yok… Son günlerde kızartma, soğuk meyve abartılı oranda tükettim Aslında bu şekilde beslenmeme dikkat ederdim Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum Teşekkürler İki günden beri olan şişkinlik ve ağrı yakınmaları ile birlikte sağ üst kadran sancısı açısından bir hekime (Gastroenterologa) başvurmanızda yarar var Bu söyledikleriniz zaman zaman hepimizde olan geçici bir gastroenterit hali olabileceği gibi başka hastalıklara bağlı da olabilir Mide ve safra kesesi hastalıkları başta olmak üzere araştırılmalısınız Geçmiş olsun Karaciğer yağlanması 41 yaşındayım Kilom 110, boyum 175 Geçen sene de gece aşırı terleme ve sol göğüs altımda ağrı şikayetimle iç hastalıklarına başvurmuştum Karaciğer yağlanması olduğu ultrasonda çıktı Diyet ve yürüyüş yapmam söylenmişti Yaklaşık 15 kilo vermiş ve rahatlamıştım Değerlerim de normale düşmüştü En son 08/06/2006 tarihinde yaptırdığım kan tahlillerimde ALT 66, AST 28, Ürik asit 71, GGT 63, CK 298 olarak geldi En son gastroentoloji servisine uğradığımda bu tetkikleri istemişti Fakat tetkiklerden sonra bir daha doktorum ile görüşemedim İzne ayrılmış Bu değerlere göre ne yapmam gerekiyor? Saygılarımla… Aşırı kiloya bağlı karaciğer yağlanması beklenen bir durum 15 kilo kadar verdiğinizde değerlerin eskiye göre daha iyi olması da doğal; ancak verdiğiniz kiloları geri alıp almadığınızı bilmiyorum Bunun dışında 110 kilo sizin için çok yüksek Bu nedenle ideal kilonuza (sizin için bu değer 76 kilo) düşmeniz gerekiyor Bir Gastroenteroloji Kliniğinde takip edildiğinize göre hekimin izne ayrılmış olması sizin takibinizin aksamasına neden olacak değildir Sorularınızı aynı kliniğin diğer uzmanlarına da sorabilirsiniz Mutlu günler Midemde özellikle göbeği,nm etrafında şiddetli ağrılar oluyor, acaba sebep ülser mi? Ağrı tek yerde toplanıyor, bununla beraber ağızda ekşimsi bir tat oluşuyor Bu neden oluyor hocam? Doktora gitmeli miyim? Göbek çevresinde olan ağrılar ülser ağrıları için tipik değil Bu nedenle ağrılarınızın kaynağının araştırılması için bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız Eşim bebeğini emziren bir anne Bel ve bacağa vuran ağrıları var Fizik tedavi konusunda sorunumuz yok ama ilaç uygulamada sizden öneri istiyorum Emziren bir anne olduğu için tedavi sırasında bebeğimize de zararı dokunmayacak hangi tür krem ve ilaç tavsiye edersiniz Teşekkürler… Gebelik ve emzirme dönemi ilaçlar konusunda özellikle dikkat edilmesi gereken dönemler Eşinizin rahatsızlığı konusunda ilgili klinikçe ilaç önerileceği zaman bu durumunu hekiminize hatırlatmanız gerekir Bunun dışında benim şu ilaçları kullanabilirsiniz diye belirtmem anlamlı değil Eğer size herhangi bir ilaç önerilmişse onunla ilgili bir yorum yapmak daha anlamlı olacaktır Sağlıklı günler diliyorum Mide kanaması geçirdim Merhaba Hocam bende tam 15 yıldır ülser var Çok sinirli bir yapım var ve 2 ay içinde 3 defa mide kanaması geçirdim 1 yıldır perhiz yapıyorum, çok ilaç kullandım ama sadece ağrılarım geçiyor Karnımda çok fazla şişlik var, günde 2 öğün düzensiz yemek yiyorum (öğle ve ikindi vakti) Sinirimden dolayı 1 haftadır kalbimi sıkıştırıyor, nefes alamıyorum, aşırı terliyorum ve göğsüm ağrıyor Hocam bunun sebebi midemdeki ülser olabilir mi? Doktorum bir dahaki mide kanamasının benim için riskli olacağını söyledi Monoton bir dönem geçirdiğim için sinirlerim bozuk, bu yüzden 2 haftadır ***** alıyordum ama midemdeki sancılarım artınca bıraktım Sizce şu anki durumum nedir ve ne yapmam gerekiyor? Bana uygun bir perhiz yazar mısınız? Karnımdaki gaz ve kalp ağrılarım için ne yapmalıyım? Şu an kullandığım ilaçlara ara verdim Teşekkürler Hocam Ülser 15 yıl sürmez Tedavi ile 4-8 haftada iyileşir Olsa olsa ülser tekrarlayabilir Madem ülseriniz var, mide kanaması geçirmişiniz ve halen zaman zaman şikayetleriniz oluyor o zaman sizin düzenli bir tedavi altında olmanız gerekiyor Ülserde ya da mide kanamasında özel bir perhiz önermiyorum İstediğiniz tüm yiyecekleri yiyebilirsiniz; ancak dokunan gıdalar varsa onları tüketmemeniz önerilir Perhiziniz yoksa da düzenli beslenmeniz midenin çalışması için yardımcı bir etkendir bu nedenle günde 3 kez düzenli yemek yemeye gayret etmelisiniz ***** ile sorunlarınız çözülmez üstelik (çok büyük bir stres kaynağı olarak) sağlık sorunlarınız ortaya çıkar Bir dahaki mide kanaması riskli olacak demenin mantığını anlayamadım Yani 3 kez mide kanaması geçirdiğinize göre 4 kanamanın daha riskli olması için ne sebep var anlaşılmıyor Esasen mide kanaması başlı başına riskli bir durumdur Birincisi ile dördüncüsü arasında risk açısından bir fark yoktur Hekiminizin bir Gastroenterolog olmadığını düşünüyorum Lütfen gereksiz tedavilerden sakınabilmek için bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurun Karındaki sorunlarınız da bu arada gözden geçirilecektir Sağlıklı olun, mutlu kalın 13 yaşımdayım, 47 kiloyum Çok mu kiloluyum? Kiloluysam nasıl kilo verebilirim? Yardım ederseniz sevinirim, iyi günler Çok kilolu olup olmamanın ölçüsü onu boy ile oranlamaktır Bu nedenle boyunuzu belirtirseniz daha rahat yorum yapabilirim Kanlı balgam Doktor bey merhaba, benim ara sıra ağzımda kan kokusuna benzer bir tat oluyor Yutkundukça bunu daha çok hissediyorum Geçenlerde balgamımda biraz, çok az 2 defa kan gördüm Öksürüğüm geceleri bazen gıcık yapar şekilde uykudan uyandırıyor Harici öksürük yok, önemli bir şey olabilir mi? Doktora gitmeli miyim sizce? Teşekkürler… Öksürük ve balgamda kan yakınmaları açısından Göğüs ve Kulak Burun Boğaz Uzmanına başvurmalısınız Geçmiş olsun Midemde şişlik hissi var Yanma hissediyorum sanki içimde bir volkan kaynıyormuş gibi Ağzımda da acılık var zehir gibi? Ciddi bir şey mi acaba? Midenin koşulları bozulduğunda belirttiğiniz yakınmalar ortaya çıkabilir Yakınmalarınızın ciddi olup olmadığını söylemek olanağım yok Bir hekime (Gastroenteroloji yoksa İç Hastalıkları Uzmanına) başvurmalısınız Kilo almak istiyorum fakat yemek fazla yiyince midem ağrıyor Ne önerirsiniz? Teşekkür ederim Boyunuzu ve kilonuzu yazarsanız iyi olur Mide yakınmalarınız açısından araştırılmanız önerilir Geçmiş olsun Kabızlığım var Hocam; son bir kaç haftadır kabızlık var Karnımın sağ alt tarafında (galiba bağırsaklarım) çok az bir ağrı var Ayrıca belimin sağ tarafı da ağrıyor 1 hafta önce tuvalet kağıdında çok az miktarda taze kan gördüm 2 gün önce de dışkımda biraz koyu renkli kan vardı Makat ağzında ise küçük bir meme var ve daha önceki yorumlarınızı okuduğum kadarı ile bu basur memesi Ayrıca makatta bazen aşırı derece kaşınma ve genellikle de yanma oluyor Bağırsak kanseri olmamdan korkuyorum Sizce ne yapmalıyım? Saygılarımla Yeni başlayan kabızlık önemle araştırılması gereken bir belirtidir Bu nedenle endoskopik olarak (kolonoskopi) tetkik edilmelisiniz Kolonoskopi ile tüm bağırsağa bakılması gerekir Bu nedenle oldukça deneyim gerektiren bu girişim yaptırılacak ise Gastroenteroloji Uzmanlarına başvurmanız önerilir Başka branşlardan bazı hekimler de endoskopi yapıyorlarsa da tatmin edici sonuç elde etmek isteniyor ise mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurulmalısınız İhmal etmeyiniz Kalın bağırsağımda tembellik var Sol tarafımda ağrı var Doktora gittiğimde kalın bağırsak tembelliği teşhisi koydu Bazen sırtıma, bazen koluma, bazen de boyun bölgesine ağrı vuruyor Sol kolumda uyuşma oluyor Irsi kalın bağırsak tembelliği var babamda, dedemde Bunun için ne yapmam gerekiyor? Yaşım 29, teşekkürler… Kalınbağırsak hastalıklarında kola ve boyuna ağrı vurmaz Bu yakınmalarınızı nedeni kalınbağırsağınız değildir Yakınmalarınız için bağırsağın fonksiyonlarının gözden geçirilmesi gerekir Bunun için Gastroenterologlara başvurmalısınız Ankilozan spondilit Hocam saygılar Ben ankilozan spondilit hastasıyım Sadece hastalığımı vücudu eğen bir çeşit romatizma olarak biliyorum Şu an sürekli salazopyrn hap kullanıyorum ama sedim hiç gerilemiyor Sürekli 30 ve üzeri sonuçlar çıkıyor Doktor arkadaşlar tarafından sürekli egzersiz yapmam söyleniyor fakat bu egzersizlerin hangi tür olduğu konusunda sağlıklı bilgi alamıyorum ve şu an aktif bir insan olmama rağmen sürekli bel ağrısı çekiyorum Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler… Ankilozan spondilit omurgaları tutan ve ilerleme özelliği olan bir hastalıktır Hastalığınız açısından Romatolohji veya fizik tedavi uzmanlarına başvurmalısınız Gizli sarılık nedir? Evlilik öncesi neler yapılması gereklidir? Gizli sarılık derken neyi kastettiğiniz anlaşılmıyor Kastınız (hepatit B ya da C'ye bağlı) kronik karaciğer hastalığı mı, Hepatit B taşıyıcısı mısınız, yoksa basitçe safranın karaciğerler yoluyla atılmasında bir problem mi var: Araştırılmalısınız Dr Nevzat Aksoy İç Hastalıkları Uzmanı Gastroenterohepatolog Net Endoskopi 0 212 210 48 48 |
|