Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
almak, fazla, için, vitamini, yediklerinizden

Yediklerinizden En Fazla Vitamini Almak İçin

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yediklerinizden En Fazla Vitamini Almak İçin





Yediklerizden en fazla vitamini doğru şekilde ve değerini kaybetmeden almak için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Yıkamadan, kesmeye, pişirmeden, saklamaya kadar işte merak ettiğini her konunun yanıtı burada:- Eğer içerdikleri B ve C vitaminlerinden faydalanmak istiyorsanız taze sebzeleri yıkayın fakat suda bırakmayın - Kolaycılığı bırakın ve salatalarınızı ne zaman yiyecekseniz o zaman yapın Meyve ve sebzeler kesilip bırakıldığında vitaminlerini kaybeder - Taze meyveleri, sebzeleri doğrarken ya da keserken keskin bir bıçak kullanın Sebze dokuları ezildiğinde A ve C vitaminleri eksilir - Eğer birkaç gün süresince taze meyve ve sebzelerinizi yemeyi planlamıyorsanız, dondurulmuş olanlardan almanız daha iyi olur Dondurulmuş yeşil fasulyenin vitamin içeriği, buzdolabında bir hafta süresince saklayacağınız taze olanlardan daha fazladır - Dondurulmuş eti '0' derecede saklayın ya da satın almanın ardından kalite kaybı ve bakteriyel üremeyi önlemek için hemen ısıyı düşürün - Pişirmeden önce donmuş sebzeleri eritmeyin - Brokoli yaprakları çiçek tomurcukları ve saplarına oranla daha yüksek A vitamini içerir - Poşetlerinde haşlayabileceğiniz dondurulmuş gıdalar olağan çeşitlere oranla daha fazla vitamin sunarlar ve bütün dondurulmuş gıdalar konserve olanlardan daha çok tercih edilir - Paslanmaz çelik ve cam, pişirme esnasında besinleri korumak için en iyi kaplardır - En kısa pişirme zamanı ve en az miktarda su, besinlerin vitamin kaybını azaltır - Konserve sebzeleri durulayarak aşırı tuzu yok edin - Patatesleri kabuğuyla fırında pişirin ya da haşlayın - Çorba yapmak için sebzelerin pişirme suyunu ve et sularını, tatlı için de meyvelerin şuruplarını kullanın - Cam kaplardaki süt ışıktan uzakta tutulmadığı sürece riboflavin, A ve D vitamini kaybına uğrayabilir Işığa maruz kalan ekmek de bu besinleri kaybeder


Kaynak: Anneyiz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.