Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alırken, dikkat, etmek, gerekir, nelere, yiyecek

Yiyecek Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yiyecek Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?





Satın alacağınız yumurtaları önce ışığa tutun Sarısı ortada değil, kabuğa yakın duruyorsa yumurta bayattır Solungaçları kırmızı olmayan, pulları dökülen, gözleri çökmüş balıktan uzak durun Tavuk alırken ise derisinin rengine bakın, sarı olmasınET VE ŞARKÜTERİYağsız etin besleyici değeri daha yüksektirYağlı ördek ve kaz eti yerine hindi ve tavuğu tercih edinYağ tüketiminizi azaltmak için derisiz beyaz et satın alınTaze beyaz etin kalitesine dikkat edin Derisi sararmış, kurumuş kümes hayvanı eti almayınEtler hemen tüketilmeyecekse birer yemeklik miktarlarda, yassı şekilde paketlenmiş olarak normal buzdolabı buzluklarında 1 hafta, derin dondurucularda 3-4 ay saklanabilirTaze balığın solungaçları pembe ve parlak kırmızıdır, pulları yapışık, görünüşü diridir Bozulmamış ise gözleri parlak ve dışarı bombelidirBeyaz veya açık renkli olan, tatlı su levreği veya dil balığı gibi balıklar, sert ve daha koyu renkli, uskumru, somon ve gibi balıklardan daha az yağ içerirSÜT VE SÜT ÜRÜNLERİMikroorganizmalardan korunmak için iyi kaynatılmış, pastörize/sterilize edilmiş süt ve ürünleri kullanılmalıdırPastörize şişe sütlerin kapakları açılmamış ve üretim tarihi ile satın alındığı tarih aynı veya çok yakın olmalıdırPastörize edilmemiş sütler, kabardıktan sonra 5 dakika kaynatılıp hemen soğutulmalıdırKaynatılmış ve pastörize sütler cam kavanozda buzdolabında 12 gün, kutusu açılmış sterilize sütler en fazla 3 gün saklanabilirPeynirler hoş kokmalı ve kalıbı ile aynı hacimde (taşmamalı) olmalıdırPeynirlerin yüzeyi kesildiğinde kuru, çabuk parçalanan ve dökülür özellikte olmamalıdırÇiğ sütten yapılmış peynir tüketilmemelidirYoğurt torbaya konup süzülür ve süzülen suyu atılırsa vitamin kaybı olur Yoğurt suyu çorba ve hamur işlerinde kullanılarak değerlendirilmelidirYUMURTAKabuğu temiz, kendisi iri olmalıdır Kırık ve çatlak yumurtalar alınmamalıYumurta, buzdolabının özel bölümüne sivri kısmı alta gelecek şekilde yerleştirilmelidir Bu şekilde 10 gün saklanabilir

Taze yumurtanın sarısı, akı tarafından küre şeklinde sarmalanmıştır Kabuğu pürtüklüdürBayat yumurta kırıldığı zaman sarısı hemen dağılır ve akıyla karışır

Yumurta ışığa tutulduğu zaman taze yumurtanın sarısı ortada gözükür; yumurta bayatladıkça sarısında kabuğa doğru bir kayma görülür

Taze yumurta suya atıldığında dibe çöker, bayatladıkça yukarı doğru çıkarSEBZE VE MEYVEYeşil yapraklı sebzelerin yaprağı bol ve yeşil olanları daha iyidirPatates ve soğanlarda çimlenme ve yeşillenme olmamalıdırŞişmiş, paslı ve içindeki sıvıyı sızdıran konserveler alınmamalıdırMeyvelerin iri ve gösterişli olanları değil, pörsümemiş ve sulu olanlarını seçinTaylan Kümeli


Kaynak: Anneyiz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.