![]() |
Kırmızı Bölge |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı BölgeKırmızı Bölge BelirtilerAstım krizi belirtileri vardır ![]() Solunum sırasında duyulan sesin ve göğüste duyulan sıkışma hissinin çok şiddetlenmesi Solunumun güçlükle yapılması Belirtileri giderici tedavilerin etkisiz kalması Konuşurken ya da istirahat halinde nefes darlığı Soluk verme hızının (pefmetre ile) yarıdan fazla azalmasıTedaviBelirtileri giderici tedaviler daha sık ve daha yüksek dozlarda uygulanmalı (nefes açıcı kısa etkili betamimetik ilk saatte her 20 dakikada bir 2-4 puf, sonra saatte bir 2-4 puf) ![]() ![]() ![]() ![]() Turp, Tatula, Boru çiçeği, Nane Solunum sorunlarına çarede yeni bir adım Astım Nedir?, Solunum Fonksiyon Testleri, Astımda Risk Faktörleri, Astımda Risk Faktörleri ve Korunma, Astım Nasıl Tedavi Edilir?, Yeşil Bölge, Sarı Bölge, Astım Tedavisinde İnhaler Tedavi Cihazları, Solunum Yolları, Plörezi (Akciğer Zarı İltihabı), Fibrinli (Kuru), Epiglotit (Nefes Borusu Kapakçığı İltihabı), Bronş Genişlemesi, Bronş ve Akciğerlerde Anormallik (Yenidoğan), Akut Bronşit |
![]() |
![]() |
|