![]() |
Çocuk Ruh Sağlıgı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuk Ruh SağlıgıÇOCUK RUHSALIĞI Çocuğunuza sevginizi göstermenin yada ona yardımcı olacak en iyi yolu bulmanın güç olduğu anlar vardır ![]() ![]() ![]() Ruh sağlığı ; yaşam olayları karşısında neler düşündüğümüzün ,neler hissettiğimizin ve nasıl davrandığımızın bir ifadesidir ![]() ![]() Bir çocuğun fiziksel açıdan hastalandığını kolayca anlayabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazı çocukların psikolojik destek veya tedaviye ihtiyacı olabilir ![]() ![]() ![]() Çeşitli davranışlar bir çocuğun veya ergenin profesyonel yardım alması gerektiğinin bir sinyali olabilir ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() ![]() profesyonel yardım almakta gecikmemelisiniz ![]() Ruh Sağlığını Nasıl Korursunuz; · Gelişim dönemlerini öğrenin;böylece çocuğunuzdan yapa bileceğinden fazlasını beklemez,yaşına has davranışlar karşısında nasıl tutum alacağınızı daha kolay belirlersiniz ![]() · Çocuğunuza yaşadığı duyguları ifade etme fırsatı verin ![]() ![]() ![]() ![]() · Yeteneklerine destek olun,ondan beklentilerinizi onun ilgi yetenek ve kapasitesi doğrultusunda belirleyin ![]() ![]() ![]() · Çocuğunuzla birlikte olmak için özel zaman ayırın ![]() ![]() · Yapıcı,açık ve tutarlı disiplin uygulayın ![]() ![]() ![]() ![]() · Koşulsuz sevin ![]() ![]() · Sizin sağlığınızın onun sağlığını direk etkilediğini,sizi örnek alarak hayat hazırlandığını ve kişiliğini geliştirdiğini unutmayarak kendinizi dinlemek için kendinize zaman ayırmayı unutmayın ![]() · VE GEREKTİĞİNDE TÜM AİLENİNİZ İÇİN PSİKOLOJİK DESTEK ALMAYA ÇEKİNMEYİN ![]() NE ZAMAN PSİKOLOĞA GİDELİM ? Toplumumuzda ki yağın kanı son yılara kadar anormal davrananlar kabaca deliler psk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PSİKOLOG NE YAPAR? Psikoloji insan davranışlarını inceleyen sosyal bir bilimdir ![]() ![]() Bu kavram kapsamına insan davranışının yaşam boyu gelişimi de girer ![]() Burumda çocuğunuzun davranış ve gelişimini ilgilendiren her sorun ve soruda psikologdan yardım alabilirsiniz ![]() *Çocuğunuzun gelişimini takip etmek,gelişim geriliklerini tespit etmek ve erken önlem alabilmek için ![]() *Gözlemlediğiniz ve başa çıkamadığınız bazı davranışlara çözüm yolları bulabilmek için ![]() *Hayat içinde olagelen bazı değişikliklerin çocuğunuz üzerinde ki muhtemel etkisini azaltmak için (okula başlama,aileye yeni kardeşin katılması,çocuğun veya aile yakınlarının hastaneye yatırılması ,aile bireylerinden birinin ruhsal hastalık geçirmesi,boşanma ,ölüm,deprem ![]() ![]() ![]() *Uyum ve davranış sorunlarında -enüresiz-enkopresiz -okul fobisi -Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu -Öğrenme bozukluğu -uyku ve beslenme sorunları -fobi -İletişim bozukluklar -Gelişim gerilikleri -okul başarısızlığı -kronik hastalık halleri PSK ![]() |
![]() |
![]() |
|