Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birinci, derece, kanseri, mide, sorularınızın, yakınım, yanıtları

Birinci Derece Yakınım Mide Kanseri (Sorularınızın Yanıtları)

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Birinci Derece Yakınım Mide Kanseri (Sorularınızın Yanıtları)

Doktor Bey endoskopide gastrit çıktı Aprazol ve gaviscon kullanıyorum fakat daha tam iyileşmemiş gibi Çok endişeleniyorum annem mide kanserinden öldü Endoskopide asit yüzdesi belli oluyor mu ben en azından daha iyiye gittiğini görebilecek miyim? Şimdiden teşekkürler

Yakınmalarınızı yazmamışsınız Dolayısıyla kullandığınız ilaçlara karşın tam iyileşmeyen durumun ne olduğu da anlaşılamıyor Esasen Gastrit çok korkulacak bir durum değildir Ayrıca midedeki asit yüzdesini öğrenme ihtiyacını neden hissettiğiniz de anlaşılmıyor Endoskopide asit düzeyi saptanmaz üstelik hastalarımızın çok büyük bölümünde buna gerek duyulmaz Burada asıl önemli olan annenizde mide kanserinin bulunması Anne, baba ve kardeş gibi birinci derece yakınında mide kanseri olan kişilerin (yakınması olsun olmasın) midelerine endoskopik olarak bakılmalı ve midede H pylori isimli mikroorganizma bulunursa yok edilmelidir Böylece bu kişilerde mide kanseri riski normal kişilerdeki seviyeye iner Yakınmalarınız ve mide açısından taranmanız için bu alanın uzmanları olan gastroenterologlara başvurmalısınız Geçmiş olsun

Midem ağrıyor

Merhaba Nevzat Bey benim midem çok ağrıyor her yemek yediğimde midem şişiyor ağzıma zehrimsi bir tat geliyor nefes almak da bile güçlük çekiyorum sağ ayağım ve de sağ elim şişiyor bulantım çok oluyor ne yapmalıyım ve neyin başlangıcı olabilir teşekkür ederim

Midede ağrı ve ağza acı su gelmesi (reflü) bu organda sorunun olduğunu gösteriyor Yapılacak iş önce muayene olmanız ve ardından endoskopi yaptırmanızdır Böylece midenizin durumu ve reflü açısından değerlendirilmiş olacaksınız Bunun dışında midede şişkinlik diye ifade ettiğiniz durumun mideden mi bağırsaktan mı kaynaklandığı da araştırılacaktır Aynı zamanda İç Hastalıkları Uzmanı da olan Gastroenterologlar tüm yakınmalarınızı gözden geçireceklerdir Geçmiş olsun

Reflüm var mı?

3 haftadır midede iğneleme var göğüs kafesinin tam altında ağrı ve göğsün ortasında ağrı var gaz şikayetimde var göbeğin tam ortasında ağrı var doktora gitmeme rağmen her şey normal çıktı sadece pulcet verdiler 6 ay kullanın dediler reflümüyüm bana söyleyebilir misiniz?

Mide içeriğinin ağza gelmesine reflü diyoruz ki siz böyle bir yakınma belirtmiyorsunuz Yine de reflüsü olan her kişinin yakınması olmayabilir Bu nedenle reflünüzün olup olmadığı ancak endoskopik tetkikle söylenebilir Kullandığınız ilaçla yakınmalarınız geçmeyecek olursa ağrılarınızın nedeni olarak başka tetkikler yapılmalıdır Sağlıklı olun, mutlu kalın

Göğsüm ağrıyor, psikolojik mi?

Hocam sol göğsümde ağrı oluyor bazen sağ tarafa geçiyor mide rahatsızlığım da var 30mg lansor kullanıyorum her gün kardiyolaga gittim tüm kontroller filimler temiz çıktı psikolojik dedi doktor ama sinirlendiğim zaman ya da aklıma geldiğinde kasılmalar oluyor şu an yazarken bile oluyor korkuyorum ne yapmam gerek?

Göğüste olan ağrılarda ilk önce kalp hastalıkları araştırılır çünkü bu organ yaşamsal öneme sahiptir Kalp hastalığı bulunmaz ise diğer organ ve dokulara bakılır Yapılan tetkiklerde bir patoloji bulunmaz ise geriye strese bağlı durumlar kalır Aslında sinirlenince veya aklınıza gelince yakınmalarınızın arttığını belirttiğinize göre yakınmalarınızın psikolojik olma olasılığı çok fazladır Yine de tüm araştırmalarınız yapıldıktan sonra psikolojik açıdan değerlendirilmelisiniz Geçmiş olsun

Göbekten akıntı

Yaşım 30, bayanım evliyim ve 2 çocuğum var küçük olan 3 aylık henüz göbek deliğimden sıvı geliyor acaba iç hastalıktan kaynaklanabilir mi veya başka bir nedeni olabilir mi hangi bölümde bir doktora görünmem gerekiyor teşekkür ederim

Göbekten olan akıntılarda iç hastalıkları ile ilgili bir sorun fazla düşünülmez Bu alanda en fazla enfeksiyonlar görülür Bu açıdan bir Deri hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız Gerekirse İç hastalıkları açısından daha sonra değerlendirilebilirsiniz

Demir eksikliği

Vejetaryenim (1,5yıldır) ve son 5 aydır bende oturduğumda ve yattığımda kalp sıkışması şikayetleri ve sürekli geğirti, şişkinlik oluyordu Bir laboratuara gidip demir ölçümü yaptırdım 13 çıktı Demir bağlama 554 çıktı İç organlarımda bir titreme hissediyordum ve cuma günü olduğu için doktora gitmeden Eczaneden Maltofer, Ferplex gibi ilaçlar aldım Sürekli her öğün et karaciğer vb yiyorum ve bu ilaçları kullanıyorum Titremelerim geçmesine rağmen diğer şikayetlerim pek geçmedi Maltoferi kullanmakla (günde 3 defa) yanlış mı yapıyorum Lütfen cevap

Demir eksikliğinizin olduğu görülüyor Demir eksikliği sonucunda gelişmiş olan kansızlığa bağlı yakınmalarınızın olması beklenir Anlaşılmayan bir nokta ise hekime gitmeden demir düzeyinize baktırmanız ve sonra yine hekime danışmadan eczaneye giderek birkaç adet demir preparatı almanız ve yanlış dozda kullanmanız Bir İç hastalıkları Uzmanına gitmeniz gerekir Geçmiş olsun

Yorgunum

Merhaba benim kalın bağırsak sorunum var devamlı ağrı yapıyor ama ne olduğunu bilemiyorlar devamlı karnım şiş duruyor mide bulantılılarım çok son günlerde çok halsızlık başladı vücudum çok yorgun size sorum bu yorgunluğumun bağırsakla bir ilişkisi var mı?

Bağırsaklarda bir sorun olduğunu yazmışsınız ancak bunun altında yatan nedenin ne olduğu konusunda yazdıklarınıza bakarak bir fikir ileri sürmek mümkün değil Ancak bulantı ile birlikte son günlerde ortaya çıkan halsizlik yakınmasının araştırılmaya değer olduğunu belirtmeliyim Bulunduğunuz yerde bir Gastroteroloji (yoksa İç Hastalıkları Uzmanına) başvurmalısınız Geçmiş olsun

Dr Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com