Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Cinsellik

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cinselliği, değerlendirip, doğal, hayatın, parçası, yaşamak, şeklinde

Cinselliği Hayatın Doğal Bir Parçası Şeklinde Değerlendirip Yaşamak

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cinselliği Hayatın Doğal Bir Parçası Şeklinde Değerlendirip Yaşamak




Cinselliği hayatın doğal bir parçası şeklinde değerlendirip yaşamak yerine sürekli cinsellik düşünen kişilerde ne gibi problemler yaşanır?

- Cinselliğin, ergenlik veya gençlik gibi dönemlerde öne çıkması oldukça doğal Ayrıca kişiler arasında da farklılıklar olması son derece normal Ama, sizin dediğiniz gibi, cinsellik sürekli ön plana çıkıyorsa, o taktirde yaşamın diğer alanlarında mutlaka sorunlar yaşanır Belli bir denge kurmak mümkün olamaz Örneğin sürekli cinsel dürtülerinin peşinde olan bir kişinin iş yaşamını düşünün; işine yeterli zaman ayıramaz, gerektiği kadar çalışamaz ve sonuç olarak da verim ve başarı ihtimali düşer Aslında konuya bir de tersinden bakmak lazım: acaba bir kişinin sürekli cinsellik düşüncesi içinde olmasının nedeni diğer yaşam alanlarındaki boşluklardan kaynaklanıyor olmasın? Yaşamının iş, aile, arkadaşlar, ilgi alanları gibi yönleri ne ölçüde tatminkar? Yani, tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan meselesinde olduğu gibi, konu iki uçlu: bazen kişi cinselliğe aşırı düşüyor ve yaşamının diğer alanları aksıyor, bazen de yaşamının diğer alanları tatminkar olmadığı için kişi aşırı bir biçimde cinselliğe sarabiliyor Bazı ciddi psikolojik sorunlarda bu durumun aşırı örneklerini görebiliyoruz; kişi dış dünyadan tamamen soyutlanıp içe dönebiliyor ve saplantılı bir şekilde sadece cinsellikle meşgul olabiliyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.