07-23-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Verdiğimiz Eğitimler
*
Biz iftira, haset ve kıskançlıkile değil; eğitimlerimizve üretimlerimizlemeşgulüz
İnsan genellikle başkasına sürmek istediği çamura bulanır Cenap Şehabeddin
İnsan iftirayı ancak önem vermemekle yenebilir İftira edileni değil, edeni kirletir The Circle
Kar gibi olsan yine iftiradan kurtulamazsın [b] Shakespeare
İkiyüzlülüğü, dalkavukluğu beceren, iftirayı da becerir Napolyon
CİSED Eğitimler ve çalışmalar
Holistik Cinsel Terapi Eğitimi
1 Holistik Cinsel Terapi Eğitim Grubu - Tamamlandı
2 Holistik Cinsel Terapi Eğitim Grubu - Tamamlandı
3 Holistik Cinsel Terapi Eğitim Grubu- Adana - Tamamlandı
4 Holistik Cinsel Terapi Eğitim Grubu - Tamamlandı
5 Holistik Cinsel Terapi Eğitim Grubu - Tamamlandı
6 Holistik Cinsel Terapi Eğitim Grubu - Tamamlandı
7 Holistik Cinsel Terapi Eğitim Grubu - İSTANBUL - Devam Ediyor
8 Holistik Cinsel Terapi Eğitim Grubu - İSTANBUL - Kayıtlar Devam Ediyor
Holistik Psikoterapi Eğitimi
Evlilik Terapisi Eğitimi
1 Evlilik Terapisi Eğitim Grubu - Devam Ediyor
2 Evlilik Terapisi Eğitim Grubu - İSTANBUL - Kayıtlar Devam Ediyor
3 Evlilik Terapisi Eğitim Grubu
4 Evlilik Terapisi Eğitim Grubu
Süpervizyon ve Vaka Paylaşım çalışmaları
Konaklama Seçenekleri
CİSED Eğitimlerini Tamamlamış Terapistler
Merhabalar;
Alaylı olarak kendimizi geliştiridiğimiz meslek hayatımızda maddi ve manevi bedeller ödeyerek edindiğimiz bilgi ve tecrübelerimizi, mektepli olarak özümsediğimiz bilgileri, çok yoğun talepler karşısında ve gördüğümüz lüzum üzerine ruh sağlığı profesyonelleriyle paylaşmaya karar verdik ve eğitim gruplarımızlaçalışmaya başladık
ülkemizdeki ruh sağlığı eğitim kurumlarının yasal dayanakları farklıdır, çağın ve toplumun gereksinimlerini karşılamadan uzaktır ve yetersizdir Bu yetersizlik durumu lisans üstü eğitim ve bir takım gönüllü sivil toplum kuruluşlarının ciddi eğitim çalışmaları ile kapatılmaya çalışılmaktadır 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 5253 Sayılı Dernekler Kanunu'nun ilgili maddeleri, Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği - CİSED tüzüğünün 2 maddesi ve CİSED yönetim kurulunun 27 12 2007 tarihli kararları uyarınca, bu bağlamda bir eksikliği kapatmak üzere planlanan eğitimlerimiz CİSED tarafından sertifikalandırılacaktır CİSED Mesleki Başlıklar Sözlüğü'nü esas alan eğitimlerimizde verdiğimiz bu sertifikalar T C kanunları çerçevesinde ve ruh sağlığı profesyonellerinin meslek gruplarının etik çerçeveleri içinde kullanılabilir
T C yasalarına göre hasta kabul etme, teşhis koyma, tedavi uygulama ve takip etme hakkı sadece hekimlere verilmiştir Hekimler dışındaki mesleklerin hasta görme yetkileri yoktur Bu durum gelişmiş ülkelerdeki uygulamalara ters ve çağın gerisinde kalmış güdük bir uygulamadır Gelişmiş ülkelerde psikologlar, psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları ve hekim kökenli olmayan psikanalistler yasaların kendilerine verdiği yetkiye dayanarak hasta kabul edebilmektedirler Türkiye'de bu konuda atılmaya çalışılan adımlar malum çevreler tarafından engellenmekte ve yasal düzenleme yapılamamaktadır Muhtemelen iktidar kaybı ve rant kaygısı engellemenin temel dinamikleridir Hekim olmayan ruh sağlığı çalışanları bu zorluğu veya engeli hasta kelimesi yerine danışan kelimesini koyarak aşmaya çalışmaktadırlar Konuya tıp doktorları açısından bakıldığında da ciddi bir takım açmazlar ve yanlışlıklar tesbit etmek mümkündür Yasalarımıza göre hekim tüm hastalıkları tedaviye yetkili tek kişidir Bu bağlamda pratisyen hekim bilgi ve becerisi oranında tüm hastalıkları tedavi edebilir Yasalarımıza göre uzmanlık yetkisi ise; uzmanlık alanı ile ilgili bir kliniği sevk ve idare edebilme ehliyetinin kazanılmasıdır Yani uzmanlık alanı ile ilgili hasta bakma yetkisi değil, bir kliniğin sevk ve idare yetkisidir Hekim olarak tüm hastalara bakma yetkisine zaten sahiptir Ancak mevcut fiili uygulamada durum farklıdır Pratisyen hekim sanki sadece reçete tekrarlarını yapan, hastaları kategorize edip uzman hekime sevk eden trafik memuru gibidir Uzman hekimlerde sadece kendi branşlarındaki hastaların tedavisini bilen, diğer alanlara karışmayan bir konuma düşmüşlerdir Bu durum tıbbın özüne aykırı, yabancılaşma ve parçalanma getiren çok yanlış bir yanılsama ve uygulamadır Avrupa Birliği sürecinde 2009 yılında atılacak önemli adımlardan biri de bu çarpıklığın düzeltilmesi olacaktır, olmalıdır
Bu nedenlerle eğitimlerimize ruh sağlığı alanında çalışan hekimler, cinsel terapistler, psikologlar, psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları ve uzman psikiyatri hemşireleri katılabilirler
Daha ayrıntılı bilgi almak ve CİSED burslarından faydalanabilmek için 0 312 212 66 26& 0 542 519 47 64 noludernek telefonlarımızdan biziarayabilirsiniz
Son olarak eğitimlerimize başvurmadan önce,eğitimlerini başarıyla tamamlamış kursiyerlerimize web sitemizdeki linklerden ulaşıp veya telefonla arayarak bilgi alabilirsiniz
Köpekler tanımadıkları yabancılara nasıl havlarsa, kendini bilmez kişiler dekıskandıklarınaöyle iftira atar
“Kıskançlık, bir güvenin kumaşı yemesi gibi, insanı yer bitirir ” – Chraysostorm
“Kıskançlık, insanı alçaltan ve küçülten bir duygudur ” – Tolstoy
“Kıskançlık ruhun hastalığıdır ” - John Dryden
“Kıskançlık, duyguların en korkuncu olduğu kadar, en aldatıcısıdır da ” – Oursler
Kaynak: Yazının Orjinali için:www cised org tr
|
|
|