Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dan, fda, keppra, onay, yeni

Keppra Ya Fda Dan Yeni Onay

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keppra Ya Fda Dan Yeni Onay




Nöroloji Haberleri

Amerika&;da Food and Drug Administration (FDA), UCB nin anti-epileptik Keppra(R) (levetiracetam) tabletleri ve oral solusyonunu primer jeneralize tonic-clonic (PGTC) epilepsi hastalarında 6 yaş ve daha büyükler için onayladı
Birmingham daki Alabama üniversitesinden nörolog Robert C Knowlton, epilepsy hastalarının 4 te 1 ine yakınında tonic-clonic krizler gözlendiği, ve bunların genelde ani bilinç kaybıyla başladığı, kaslarda sertleşme ve kolların ve bacakların titremesiyle devam eden krizlerdir” diye açıklama yaptı Minimum yan etkiyle kriz kontrolü tüm doktorların tek amacıdır Yapılan araştırmalara gore Keppra bu durumlarda yardımcı bir ilaç olarak gözlenmiştir”

164 kişide (4-65 yaş arası) refrakter idiopathic generalized epilepsy (IGE) si olan hastalarla yapılan araştırmalarda, çeyreğe yakını (241%) 20 haftalık bir süreçte 0 kriz başarısı yakaladı, %722 si %50 den fazla iyileşme gösterdi Nazofaranjit gözlenen en yüksek yan etkiydi

Keppra(R) FDA tarafından 1999 da partial onset seizures için yetişkinlerde onay almıştı

European Commission onayı FDA den once bu yılın başlarında alınmıştı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.