![]() |
Siz Kimin Paraşütünü Hazırlıyorsunuz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Ergenekon
|
![]() Siz Kimin Paraşütünü Hazırlıyorsunuz?SİZ KİMİN PARAŞÜTÜNÜ HAZIRLIYORSUNUZ ?
Charles Plumb Vietnamda savaşmış, ABD Hava Harp Okulu mezunu bir pilottu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bugün Charles Plumb yaşadığı deneyimlerini ders olarak aktarmaktadır ![]() Bir gün Charles ve eşi bir restoranda yemek yerlerken bir adam masalarına yaklaşır ve şaşkınlık içinde çığlık atar: - Aman Allahım ! sen Plumb'sın ![]() ![]() - Evet ama sen nereden biliyorsun bunu ? der eski pilot Plumb - Biliyorum çünkü uçuş öncesi senin paraşütünü ben hazırlamıştım ![]() Plumb hayretler içinde kalır ![]() - Anladığım kadarıyla paraşüt işe yaramış ![]() ![]() ![]() Plumb evet anlamında başını sallar ![]() burada değildim ![]() ![]() ![]() ![]() Plumb o gece, restoranda masaya gelen adamı düşünmekten uyuyamaz ![]() Savaş sırasında çoğu kez gördüğü bu adamla bir kez olsun konuşmadığını düşünür ![]() askerdir sonuçta ![]() ![]() Bu olaydan sonra verdiği derslerde Plumb dinleyicilere hep aynı soruyu sormaya başlar ![]() Paraşütünüzü kim hazırlıyor? Tüm hayatı boyunca ihiyaç duyduğumuz her şeyi bir başkasının hazirladığı biz modern dünyanın insanlarına sorulabilecek en anlamlı sorulardan biri de bu belki ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşamaya devam etmemizi sağlayan sayısız paraşütler var hayatımızda ![]() Her defasında bir başka insanın bizim için hazırladığı, maddi-manevi paraşütler, ussal-duygusal paraşütler ![]() ![]() ![]() Sahip olduğunuz en büyük yeteneği kim kazandırdı size veya düşünce yapınızı kim biçimlendirdi? Kimler size moral verdi zor zamanlarınızda ya da yaşam değerlerinin farkına varmanızı kimler sağladı? Hayatınız boyunca paraşütünüzü hazırlayanlar kimlerdi? Peki siz kimlerin paraşütünü hazırlıyosunuz? |
![]() |
![]() |
|